Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βέλγιο: O άνδρας με τον ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος

21.06.2016 | 12:53
Πρώτη δημοσίευση:  12:53:24

Τελευαία ενημέρωση : 14:28:24

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κοέν Γκέενς θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ο συλληφθείς που φορούσε ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, μετά από απειλή βόμβας στο εμπορικό κέντρο City2 των Βρυξελλών να έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.


«Ο ύποπτος που συνελήφθη ήταν γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών», δήλωσε o K. Γκέενς στους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής. "Προφανώς είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος", πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια, παραπέμποντας στη Βελγική εισαγγελία για περισσότερες πληροφορίες.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, μια δικαστική πηγή ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι ο άνδρας που συνελήφθη φορώντας τη ζώνη με τον ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό είναι μάλλον ψυχοπαθής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, η εκρηκτική ζώνη που φορούσε ο ύποπτος που συνελήφθη στο εμπορικό κέντρο των Βρυξελλών περιείχε μπισκότα και αλάτι. 
Ο ύποπτος, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί έπειτα από απειλή βόμβας στο εμπορικό κέντρο City2 σε κεντρικό σημείο της πόλης, είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία και σύμφωνα με την εισαγγελία Βρυξελλών υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα. Πρόσφατα είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία λέγοντας ότι κάποιοι τον αναγκάζουν να ενταχθεί στο ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι βελγικές Αρχές εξετάζουν κατά πόσον ο ύποπτος που συνελήφθη σχετίζεται ή όχι με τρομοκρατικές πράξεις.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ-ΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ