Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενιζέλος:"Η λύση στη Λιβύη,μόνο μέσα από ΟΗΕ".

02.03.2011 | 18:46
Η όποια διαχείριση της κρίσης στη Λιβύη,πρέπει να γίνει σαφώς μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ,υποστήριξε ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος,μιλώντας στο Σεμινάριο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ,που έγινε χθες και σήμερα στη Βουλιαγμένη.

"Τώρα που καλούμαστε και ως ΝΑΤΟ να διαχειριστούμε μία κρίση, πρέπει να εφαρμόσουμε τα νέα δόγματα για την πρόβλεψη, την πολιτική διαχείριση και την επιχειρησιακή διαχείριση των κρίσεων και φυσικά αυτό το κάνουμε πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Και το κάνουμε προφανώς αξιοποιώντας την πολύτιμη ιστορική εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει ως Δύση από την υπόθεση του Ιράκ, από την υπόθεση του Αφγανιστάν και παλαιότερα από την υπόθεση της τέως Γιουγκοσλαβίας. Άρα είμαστε όλοι σοφότεροι και ίσως και αυτό εξηγεί την πάρα πολύ σώφρονα προσέγγιση που έκανε και το Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες".
Ο κ.Βενιζέλος,αναφερόμενος στο ζήτημα των εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο,είπε ότι "είμαστε αντιμέτωποι με ζωντανές κοινωνίες στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική, γενικά στον αραβικό κόσμο, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να τις χειριστούμε ως συνομιλητές και πρέπει να δούμε με τελείως διαφορετικό τρόπο πιστεύω, την έως τώρα αντίληψή μας για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, χωρίς να βιαστούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Και σίγουρα πρέπει να θέσουμε υπό κάποιον συμπληρωματικό έλεγχο τις αναλύσεις που μας οδήγησαν στην διατύπωση της δέσμης αποφάσεων της Λισαβόνας, οι οποίες είναι ακόμη νωπές και οι οποίες τώρα εφαρμόζονται και για τις οποίες φυσικά έχουμε πολλά να πούμε τους επόμενους μήνες και κυρίως στα δύο Συμβούλια Υπουργών Άμυνας που ακολουθούν σε αυτό του Μαρτίου και σε αυτό του Ιουνίου".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ