Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενιζέλος: BMP-3 από Ρωσία τέλος.Κοιτάμε κι άλλες λύσεις.

31.12.2010 | 20:02
Τη τελευταία ημέρα του 2010, και μέσω απάντησης του σε ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του προγράμματος προμήθειας ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-3 από τη Ρωσία και παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα ήδη αναζητά και αλλού τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Ποια ειναι αυτά; Τα γερμανικά Marder  και τα αμερικανικά  Bradley. Και τα δύο μεταχειρισμένα.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή, ο κ.Βενιζέλος αποκάλυψε ότι "κατά την επίσκεψή μου στη ρωσική ομοσπονδία την 30η Μαρ. 2010 και τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Άμυνας και τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, παρουσιάστηκε το δημοσιονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Ελλάδα αυτή τη περίοδο και επισημάνθηκε η δυσκολία της χώρας να αναλάβει νέες δεσμεύσεις για την προμήθεια οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα για το έτος 2010".

Ο υπουργός Άμυνας στη συνέχεια της απάντησής του αναφέρει ότι "συμφωνήθηκε με τη ρωσική πλευρά η σύναψη νέας Διακρατικής Συμφωνίας-Πλαίσιο και η επανεξέταση συγκεκριμένων όρων της προμήθειας των TOMA BMP-3. Τελικά αποφασίστηκε ο τερματισμός του έργου της υφισταμένης επιτροπής διαπραγματεύσεων και η εκ νέου συγκρότηση της στο μέλλον στο πλαίσιο της νέας διακρατικής συμφωνίας. Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρμόδιο Υφυπουργό-Επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας προκειμένου να συντονισθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν προηγουμένως".
Την πραγματική ουσία της είδησης όμως ο κ.Βενιζέλος την άφησε για το τέλος παραδεχόμενο ότι η Ελλάδα αναζητά αλλού λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες της σε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Λέει ο κ.Βενιζέλος:
"Το ΓΕΣ εξετάζει και όλες τις άλλες δυνατότητες που υπάρχουν διεθνώς σε σχέση με τεθωρακισμένα οχήματα προκειμένου η χώρα μας να διαπραγματεύεται και να αποφασίσει αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα και χρήσιμα στοιχεία".

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ