Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενιζέλος για μίζες: "΄Ολα ερευνώνται,τίποτα δεν έχει παραγραφεί".

07.02.2011 | 20:54
«Όλα εξετάζονται και ερευνώνται»,σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο,σχετικά με το δημοσίευμα του Der Spiegel, για μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ στην υπόθεση των υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Παρόλα αυτά και παρά ότι αυτές οι έρευνες κρατάνε...χρόνια,το εύλογο ερώτημα είναι γιατί δεν οδηγούν πουθενά.

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο «το ζήτημα που αναδεικνύεται με το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel ερευνάται εδώ και καιρό από την ελληνική και τη γερμανική δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ. Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι προφανές ότι θα ερευνηθούν σε βάθος και το ταχύτερο, όχι μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Εφόσον θεμελιώνονται αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ή αδικοπραξίας, αυτές θα εγερθούν το ταχύτερο».


Ο κ.Βενιζέλος ως νομικός υποστηρίζει " ότι ο οριστικός φορολογικός έλεγχος που έγινε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εισέλθει ο νέος μέτοχος (όμιλος Abu Dhabi Mar) στα ΕΝΑΕ, αφορά μόνον το νομικό πρόσωπο της «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και όχι άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες που έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις (π.χ. έκδοση εικονικών τιμολογίων) ή πολύ περισσότερο φυσικά πρόσωπα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τυχόν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία. Σε κάθε δε περίπτωση τυχόν ποινικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί και άρα μπορούν να αναζητηθούν".


Ο ΥΕΘΑ με τη δήλωσή του θέλει να διαχωρίσει τα όσα ο ίδιος συμφώνησε για τη μεταβίβαση της κυριότητας των ναυπηγείων και της παραγγελίας δύο επιπλέον υποβρυχίων και γι΄ αυτό επισημάνει ότι με τον νόμο 3885/2010 βάσει του οποίου συνήφθη η αναθεωρημένη και ισχύουσα πλέον σύμβαση για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού :


*Αποκλείστηκε ρητά η περαιτέρω συμμετοχή της εταιρείας Ferrostaal λόγω των υπό διερεύνηση εκκρεμοτήτων.

*Καταργήθηκε ο μηχανισμός των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που πιθανότατα λειτούργησε ως δίαυλος αδιαφανών πληρωμών.

*Θεσπίστηκαν αυστηρές ρήτρες διαφάνειας που θα λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια της σύμβασης και επιτρέπουν στο ελληνικό δημόσιο να διενεργεί όλους τους αναγκαίους ελέγχους ως προς τις πληρωμές για υπεργολαβίες, τις αμοιβές συμβούλων κ.ο.κ.

Μακάρι να είναι έτσι...


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ