Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο από εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!Εντυπωσιακές εικόνες

21.01.2011 | 18:08
Είναι από τις εικόνες που σπάνια βλέπουμε.
Οι άνθρωποι της NASA, τοποθέτησαν μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας στο εξωτερικό του αριστερού προωθητικού πυραύλου – ντεπόζιτο καυσίμων - του διαστημικού λεωφορείου ΑΤΛΑΝΤΙΣ για να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά του σε περίπτωση ατυχήματος .
Μετά την έκρηξη στο διαστημικό λεωφορείο CHALLΕNGER το 1986, η NASA καταγράφει πάντα τι γίνεται στο εξωτερικό των δεξαμενών καυσίμων και στους προωθητικούς πυραύλους. Η εκτόξευση του ΑΤΛΑΝΤΙΣ, στέφθηκε με επιτυχία και έδωσαν το βίντεο στη δημοσιότητα.
 
Το βίντεο ξεκινάει και καταγράφει την εκτόξευση, στη συνέχεια όταν το διαστημικό λεωφορείο φτάνει στο προβλεπόμενο ύψος και αφού έχει βγει στο διάστημα και ο πύραυλος δεν χρειάζεται πλέον, παρακολουθούμε τη στιγμή της απόσπασης του από κεντρικό κύτος. Ο προωθητικός πύραυλος μαζί και η κάμερα που καταγράφει τα πάντα στροβιλίζεται σαν παιχνιδάκι στο διάστημα. Ενώ κάπου στο βάθος διακρίνεται στο άπειρο του διαστήματος, ο άλλος προωθητικός πύραυλος που και αυτός έχει αποσπαστεί από το ΑΤΛΑΝΤΙΣ.
 
Κάποια στιγμή (είναι ακόμη και το κλάσμα του δευτερολέπτου υπολογισμένο από τη NASA, πότε θα γίνει και τι θα γίνει) ο πύραυλος φαίνεται καθαρά ότι έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής στη γη. Μπαίνει στην ατμόσφαιρα με καθοδική πορεία, πυρακτώνεται, κόβει τα σύννεφα με απίστευτη ταχύτητα και ξαφνικά εμφανίζεται η θάλασσα. Όλα αυτά καταγράφονται από τη κάμερα. Ακόμη και η στιγμή που μέσα από τον πύραυλο “σκάει” μια θύρα και βγαίνει το αλεξίπτωτο και ένα τεράστιο σωσίβιο που θα τον κρατήσει στην επιφάνεια. Στο σωσίβιο είναι ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού GPS και οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ξέρουν το ακριβές στίγμα για να πάνε να τον περισυλλέξουν.
Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ