Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο από την επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Σχολή Πεζικού

02.02.2012 | 01:44

«Κάθε φορά που μιλάνε οι στρατιωτικοί ξέρουν τι λένε και το λένε πυκνά και μεστά. Τα μηνύματά σας ελήφθησαν», είπε ο Δ. Αβραμόπουλος στη Χαλκίδα.

«Σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία και παρά την πίεση που ασκείται στην ελληνική κοινωνία, αλλά και γενικότερα στο θεσμικό μας σύστημα, πρέπει ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται και αισθάνεται, διαρκώς ασφαλής. Εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την Εθνική μας Άμυνα, δεν πρόκειται να γίνουν», σημείωσε ο υπουργός, παρότι οι Ενοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους ζουν πρωτόγνωρη περίοδο περικοπών και λιτότητας.

Παρ' όλα αυτά ο υπουργός επέμενε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα να επηρεαστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, η διατήρηση και συντήρηση όλων των οπλικών συστημάτων μας και πάνω από όλα η καλλιέργεια στήριξης υψηλού φρονήματος στους ένστολους όλων των κλάδων».

«Ο ελληνικός λαός, υφίσταται μεγάλες πιέσεις. Διαπιστώνουμε καθημερινά γύρω μας ότι η αγωνία και η ανησυχία βαθαίνουν, αλλά και η προσδοκία, η ελπίδα και η προοπτική μας κρατάνε όρθιους. Για να επιτευχθούν, όμως, όλα αυτά, σε αυτό τον ιδιότυπο πόλεμο που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας, πρέπει να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς κοινωνικής συνοχής, ενότητας και εθνικής συνεννόησης», σημείωσε. «Κάθε φορά, που η χώρα μας διερχόταν δύσκολες στιγμές, από εκεί εκπορευόταν η ελπίδα. Και κάθε φορά που αυτή η κοινωνική συνοχή και ενότητα, η εθνική συνεννόηση παραμεριζόταν ή υποτιμάτο η Ελλάδα έμπαινε σε περιπέτειες» προσέθεσε.

Οσο για το Πεζικό υποσχέθηκε ότι «συντομότατα ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο. Ούτως ή άλλως εκεί κατατάσσεται, συνολικά, το σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία από τις τάξεις διάκρισης και αναγνώρισης, σε παγκόσμια κλίμακα...».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ