Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο-σοκ: Αμερικανοί πεζοναύτες ουρούν σε σορούς Αφγανών!

12.01.2012 | 18:54
Το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα για βιντεοταινία όπου εμφανίζονται τέσσερις αμερικανοί στρατιωικοί να ουρούν στα πτώματα τριών ταλιμπάν.

Στo ερασιτεχνικό βίντεο, που αναρτήθηκε στο Ιντερνετ και πιθανώς προέρχεται από επιχείρηση στο Αφγανιστάν, εμφανίζονται τέσσερις άνδρες ντυμένοι με αμερικανικές στρατιωτικές στολές να ουρούν επί τριών ματωμένων πτωμάτων έχοντας επίγνωση ότι ένα πέμπτο άτομο τους βιντεοσκοπεί.

Σε κάποια στιγμή ακούγεται ο ένας από τους στρατιώτες να λέει απευθυνόμενος στο ένα από τα πτώματα επάνω στο οποίο ουρεί: "Καλή σου μέρα φίλε μου".

"Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με τις αξίες μας και δεν εκφράζουν τους Πεζοναύτες", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το Σώμα των Πεζοναυτών.

"Μου γύρισε το στομάχι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. "Οποιες και να είναι οι συνθήκες ή όποια και αν είναι τα πρόσωπα στο βίντεο αυτό, πρόκειται για μία αηδιαστική συμπεριφορά, τερατώδη και απαράδεκτη για κάθε ένστολο", είπε.

Αυτό το είδος συμπεριφοράς αντιβαίνει στον κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δήλωσε άλλος αμερικανός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον οποίο το είδος του κράνους και του όπλου που φορούν οι αμερικανοί στρατιωτικοί παραπέμπει, εάν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, σε ομάδα επίλεκτων σκοπευτών.

Περί τους 20.000 Πεζοναύτες είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν, κυρίως στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ. Σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Αμυνας Λίον Πανέτα, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη αμερικανική μουσουλμανική ένωση "καταδικάζει αυτήν την κατά τα φαινόμενα βεβήλωση σορών".

Αποτελεί "παραβίαση των κανονισμών του στρατού της χώρας μας και κανόνων του πολέμου που απαγορεύουν τέτοιες ανήθικες και αηδιαστικές πράξεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Εχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι μία απόλυτα διαυγής έρευνα θα διεξαχθεί για το ανησυχητικό αυτό περιστατικό και ότι θα ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων , που θεωρεί ότι οι στρατιώτες που εμπλέκονται το συμβάν θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο είναι σκληρό και ακατάλληλο για ανηλίκους


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ