Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΥΕΘΑ

Βίτσας: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα αλλά επαγρυπνούμε

02.04.2016 | 19:34
«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, ωστόσο, ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι σαν να συμβαίνει και στη δική μας χώρα. Γι' αυτό είμαστε σε επαγρύπνηση», σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράζοντας φόβους ότι «αυτού του είδους οι επιθέσεις θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις πιο ακραίες φωνές που δεν θέλουν ούτε την Ευρώπη, ούτε τη δημοκρατία ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισήμανε την ανάγκη «να απαντήσουμε με μεγαλύτερη δημοκρατία, με μεγαλύτερη διαχείριση των ζητημάτων της ασφάλειας, αλλά και με ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο ίδιος απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και περί έλλειψης συντονισμού λέγοντας ότι «πολλοί κρίνουν την κυβέρνηση εκ του ασφαλούς».

«Αν σκεφτεί κανείς την τεράστια αλλαγή που έγινε από την 1η Μάρτη, με την απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων, έχουν γίνει αρκετά πράγματα σε λίγο χρόνο, αλλά κι εμείς ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι», προσέθεσε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Free Sunday.

Τέλος, ο ΑΝΥΠΕΘΑ χαρακτήρισε αστειότητες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ότι με την πολιτική της το 2015 ήταν σαν να «προσκάλεσε» πρόσφυγες και μετανάστες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ