Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βομβαρδισμούς στο Πακιστάν ζητάνε αμερικανοί στρατιωτικοί.

21.12.2010 | 05:54
Υψηλόβαθμοι διοικητές του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν επιδιώκουν να διευρύνουν τις ειδικές επιχειρήσεις στο πακιστανικό έδαφος, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

   

Εφόσον οι σχετικές προτάσεις λάβουν το πράσινο φως, θα κλιμακωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Πακιστάν. Η επιδίωξη των Αμερικανών στρατιωτικών αντανακλά την ενόχληση του Πενταγώνου για την αναποτελεσματικότητα των προσπαθειών του Ισλαμαμπάντ για την εξουδετέρωση των ακραίων ομάδων που δρουν ανενόχλητες στις περιοχές που ελέγχουν οι φύλαρχοι, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον και το Αφγανιστάν.

   

Οι διοικητές του αμερικανικού στρατου θεωρούν ότι με τη δράση των ειδικών δυνάμεων στο πακιστανικό έδαφος θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση πληροφοριών από άτομα που ενδεχομένως θα συλληφθούν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εξουδετέρωση των ακραίων οργανώσεων.

    Εκπρόσωπος του Πενταγώνου απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. 

   

Μέχρι στιγμής οι προτάσεις αυτές δεν έχουν εγκριθεί από την πολιτική ηγεσία, αλλά καθώς πλησιάζει το χρονικό περιθώριο που έχει θέσει ο πρόεδρος Ομπάμα για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για τη δράση ειδικών δυνάμεων στο πακιστανικό έδαφος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει υποσχεθεί ότι από τον Ιούλιο του 2011 θα αρχίσει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν. 

   

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η πακιστανική ηγεσία δεν δείχνει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για την ανάληψη δράσης κατά των εξτρεμιστών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, που θεωρείται ασφαλής περιοχή για την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν. 

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ