Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βομβαρδίζουν την πόλη Χομς στη Συρία. Τουλάχιστον 50 νεκροί, δεκάδες τραυματίες.Βίντεο

06.02.2012 | 10:17
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ, δήλωσε ανώτατο μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

"Ο απολογισμός που λάβαμε από διάφορους ακτιβιστές στην Χομς από τις έξι το πρωί που ξεκίνησε ο βομβαρδισμός είναι 50 νεκροί, κυρίως άμαχοι. Το καθεστώς συμπεριφέρεται σαν να έχει ανοσία απέναντι στην διεθνή παρέμβαση και να μπορεί να χρησιμοποιεί ελεύθερα βία κατά του λαού", είπε στο Ρόιτερς η Κάθριν αλ-Τάλι.

"Αυτός είναι ο πιο σφοδρός βομβαρδισμός των τελευταίων ημερών", είπε ένας ακτιβιστής στη Συρία, ο οποίος βρισκόταν σε επαφή με κατοίκους της Χομς. Ένας άλλος είπε ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες ρουκετών στην επίθεση. Οι αραβικοί δορυφορικοί σταθμοί μεταδίδουν απευθείας πλάνα από την Χομς. Σε αυτά φαίνεται καπνός να βγαίνει από μερικά κτίρια, ενώ ακούγονται και εκρήξεις.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από επίθεση που εξαπέλυσαν άρματα μάχης και το πυροβολικό στη συνοικία Καλιντίγια της Χομς.

Η τελευταία επίθεση, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 πμ σήμερα, φαίνεται ότι είχε περισσότερους στόχους καθώς, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, σημειώθηκαν εκρήξεις στις συνοικίες Καλιντίγια, Μπάμπα 'Αμρο, Μπαγιάντα και Μπαμπ Ντράιμπ.

"Θέλουν να διώξουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό", είπε ο Χουσέιν Νάντερ, αναφερόμενος στις δυνάμεις των λιποτακτών του στρατού και των ενόπλων που εδώ και μήνες ελέγχουν τμήματα της πόλης. "Ρουκέτες πέφτουν ανά δευτερόλεπτα στον ίδιο στόχο". Οι ακτιβιστές είπαν ότι στο στόχαστρο σήμερα μπήκε και η πόλη Ζαμπαντάνι, στα βορειοδυτικά της Δαμασκού κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, η οποία εδώ και πολλές εβδομάδες τελεί ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των αντιπάλων του 'Ασαντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ