Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βόμβες" Μπεγλίτη για Τουρκία,ΕΠΟΠ, θητεία!

04.09.2011 | 00:32
 «Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα υπερισχύσει στην ηγεσία της Τουρκίας ο πολιτικός ρεαλισμός έναντι των μονομερών ενεργειών» δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , Πάνος Μπεγλίτης , για τις απειλές της Άγκυρας με αφορμή τις έρευνες στην Κύπρο για κοιτάσματα φυσικού αερίου .

   

Σε συνέντευξή του στη Real news σημειώνει πως εάν χρειαστεί η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα ενώ τονίζει πως οι τουρκικές απειλές στρέφονται κατά της διεθνούς νομιμότητας.

   

Ο κ. Μπεγλίτης , υπογραμμίζει επίσης ότι η διεύρυνση των σχέσεων με το Ισραήλ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της χώρας και όχι «συγκυριακή στόχευση». 

   

Ακόμη , τάσσεται ανοικτά κατά του επαγγελματικού στρατού σημειώνοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι χώρος που προσφέρεται για την απορρόφηση ανέργων» αλλά σημειώνει πως «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας , εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις αξιολόγησης που θέτει ο νόμος».  

Τέλος , δεν αποκλείει αύξηση της θητείας αλλά όπως τονίζει οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση και η νέα δομή των ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ