Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόρεια Κορέα-Εκτόξευση πυραύλου:Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενισχύει της κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ.

17.04.2012 | 09:28

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενίσχυσε τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας μετά την εκτόξευση του πυραύλου και η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί τους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (IAEA) για τον έλεγχο του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου.

Υπενθυμίζοντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν το 2006 και το 2009, το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί από την Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ να συμπληρώσει και να αποσαφηνίσει τον κατάλογο των προσώπων και θεσμών κατά των οποίων επιβάλλονται οι κυρώσεις αυτές.

Στη διακήρυξη που υιοθετήθηκε ομόφωνα, -υπέρ αυτής ψήφισε και η Κίνα, παραδοσιακός σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ- το Συμβούλιο καταδικάζει την εκτόξευση του βοριοκορεατικού πυραύλου.

Το Συμβούλιο απαιτεί από τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από οποιαδήποτε νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, να εφαρμόσει μορατόριο στην εκτόξευση πυραύλων και να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί την είσοδο των επιθεωρητών της IAEA στο έδαφός της, την οποία είχε αποδεχθεί βάσει της συμφωνίας της 29ης Φεβρουαρίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ