Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανική υστερία για το σκουλήκι stuxnet. Πιέζουν οι Αμερικανοί να "χακαριστεί" η Β. Κορέα με τον ίδιο ιό

26.11.2010 | 10:40
Κύμα υστερίας και πανικού που ενδέχεται όμως να έχει κάποια βάση, τρομοκρατεί τη Βρετανία της τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ένα θρίλερ με πρωταγωνιστές χάκερς του κυβερνοχώρου, μυστικές υπηρεσίες, τον στρατό, τρομοκράτες και ένα... σκουλήκι
 
Το σκουλήκι Stuxnet που ακρωτηρίασε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τσάκισε την αεράμυνα της χώρας, έχει γίνει ξαφνικά το αντικείμενο φόβου. Η βρετανική μυστική υπηρεσία MI6, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να πείσει τη βρετανική και την αμερικανική κοινή γνώμη ότι ο εν λόγω ιός, πωλείται στη μαύρη αγορά και είναι πολύ πιθανόν να έχει πέσει ήδη σε χέρια τρομοκρατών.
 
Χθες το πρωί μάλιστα το τηλεοπτικό δίκτυο skytv, σχολίασε πως όλοι οι υπολογιστές της Αγγλίας αλλά και ότι συνδέεται με αυτούς, είναι εν δυνάμει στόχος. Και θα μπορούσαν να καταρρεύσουν αμέσως, εάν δεχτούν επίθεση απο χάκερς με το styxnet, και να διαλυθεί η χώρα. Μάλιστα σε σχετικό ρεπορτάζ μίλησε ένας ανώνυμος, ειδικός Πληροφορικής που είπε αινιγματικά: "Έχουμε ισχυρές αποδείξεις ότι ο ιός βρίσκεται στα χέρια των κακών - δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο από αυτό, αλλά αυτοί οι άνθρωποι, έχουν υψηλή ειδίκευση και πολλά χρήματα πίσω τους. "

Βρετανοί εμπειρογνώμονες στην κυβερνο – τρομοκρατία, είναι ανήσυχοι και ψάχνουν λύσεις για να θωρακίσουν τη χώρα τους ενάντια στο...σκουλήκι.
Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Αμερικάνοι ανώτατοι αξιωματικοί με εμπειρία στον πόλεμο του κυβερνοχώρου, πιέζουν με κάθε τρόπο να “διοχετευθεί” και στη Βόρεια Κορέα το σκουλήκι και θεωρούν πως θα έχουν αποτελέσματα ανάλογα με αυτά του Ιράν. Θα διαλύσουν την άμυνα και θα απενεργοποιήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας
Στο άρθρο του το δημοφιλές περιοδικό WIRED, αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα, έχει ακριβώς το ίδιο με το Ιράν ηλεκτρονικό σύστημα στα πυρηνικά της εργοστάσια, και ως εκ τούτου , είναι ο τέλειος στόχος για μια επίθεση από χάκερς με το σκουλήκι stuxnet.
 

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ