Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρέθηκε η περιοχή της Τουρκίας που θα εγκατασταθεί η αντιπυραυλική ασπίδα.

14.09.2011 | 00:46
.

Συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ Άγκυρας-Ουάσιγκντον-Βρυξελλών σχετικά με το που θα εγκατασταθει στην Τουρκία η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ-υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Έτσι μετά τον άξονα των 4 εναλλακτικών περιοχών που είχαν ανακοινωθεί για πρώτη φορά στην Χουριέτ, αποφασίστηκε η ίδρυση των μονάδων ραντάρ σε περιοχή μακριά από τις γνωστές. Παλιότερα είχαν σχολιαστεί ως ενδεχόμενα οι περιοχές του Ιντζιρλίκ-Αδάνων, Ντιγιαρμπακίρ-Πιριντσλίκ-Μπάτμαν, Χατάι-Ισκέντερουν και Μους-Μαλάτιας. Όμως με τις τελευταίες εκτιμήσεις, βλέποντας τις δορυφορικές φωτογραφίες και με βάση το κριτήριο να μπορεί ταυτόχρονα να βλέπει και τα πλοία στην Αν. Μεσόγειο και τα ανατολικά της Τουρκίας, επελέγη μια περιοχή κοντά στην Μαλάτια.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε στην Τουρκία πως θα βρίσκονται πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS που θα μπορούνε να εκτοξεύσουν πυραύλους σε περίπτωση που ανιχνευτεί απειλή για τα ραντάρ.
 
Θα υπάρχει Τούρκος στρατηγός και στρατιώτες
Με βάση την επιτευχθείσα συμφωνία στο επιχειρησιακό κέντρο και στις εγκαταστάσεις των ραντάρ θα παρευρίσκονται Τουρκικό προσωπικό υπό την διοίκηση Τούρκου ανώτατου αξιωματικού. Η Τουρκία θα μετάσχει στους μηχανισμούς απόφασης σχετικά με το πόσοι ξένοι στρατιώτες και για πόσο διάστημα θα βρίσκονται στην Τουρκία, καθώς και μέσα από ποια στάδια και πως θα προχωρήσει το αντιπυραυλικό σύστημα στην Τουρκία. Οι πληροφορίες που θα διασφαλίζει το ραντάρ θα κοινοποιούνται στην Τουρκία, ενώ η Τουρκία επίσης θα ενημερώνεται σχετικά με το ποια άλλη χώρα ενημερώνεται όπως και για το τι είδους πληροφορίες παίρνει. Αναφέρεται ότι οι τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ θα αρχίσουν το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

tourkikanea.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ