Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βύθισαν το ιαπωνικό πλοίο φάντασμα οι Αμερικανοί.ΦΩΤΟ

06.04.2012 | 13:18
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, με επαναλαμβανόμενες ριπές του πολυβόλου ενός σκάφους της, βύθισε χθες ένα ακυβέρνητο ιαπωνικό "πλοίο φάντασμα" που η θάλασσα είχε παρασύρει κοντά στην Αλάσκα μετά το καταστροφικό περυσινό τσουνάμι.

   

Το ακυβέρνητο αλιευτικό Ryou-Un Maru, το οποίο αποτελούσε απειλή για τη ναυσιπλοΐα, βυθίστηκε γύρω στις 6:15 μ.μ. (τοπική ώρα, 05:15 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), σχεδόν πέντε ώρες αφότου το σκάφος της Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ εναντίον του. 

   

"Είναι επιβεβαιωμένο", δήλωσε ο αξιωματικός της Ακτοφυλακής Κιπ Ουάντλοου. "Το σκάφος βυθίστηκε και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα στην περιοχή". 

  


REUTERS

Το πλήρωμα του σκάφους της Ακτοφυλακής έστειλε το Ryou-Un Maru στο βυθό του ωκεανού με μια σειρά ριπές πολυβόλου 25 χιλιοστών, οι οποίες διήρκεσαν με διαλείμματα περίπου μία ώρα και στη συνέχεια σταμάτησαν καθώς το αλιευτικό πήρε φωτιά και άρχισε να παίρνει κλίση. Τα πυρά επανελήφθησαν έπειτα από διάλειμμα δύο ωρών και το σκάφος βυθίστηκε δύο ώρες αργότερα. 

   

Ο ιάπωνας ιδιοκτήτης του σκάφους είχε δηλώσει πως δεν σχεδιάζει να το διασώσει και ο Ουάντλοου δήλωσε πως το αλιευτικό ήταν προγραμματισμένο να πάει για παλιοσίδερα πριν ακόμη παρασυρθεί από το τσουνάμι. 

 REUTERS


Το Ryou-Un Maru ήταν ανάμεσα στα 1,5 εκατομμυρίου τόνων συντρίμμια που η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι παρέσυρε στη θάλασσα το τεράστιο τσουάμι που προκλήθηκε από τον περυσινό σεισμό στη Φουκουσίμα, δήλωσε ο Μπεν Σέρμα, εκπρόσωπος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (NOAA). 
 

 

ΣΧΟΛΙΑ