Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε καραντίνα τα ομόλογα. Ο κύπριακός τύπος σήμερα.

29.06.2012 | 09:22
 Η κάθοδος τη Δευτέρα στην Κύπρο αντιπροσωπείας της Τρόικα, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας εκεί, οι δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η μη ψήφιση από τη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για αύξηση στη φολολογία των αλκοολούχων ποτών και των καπνικών προϊόντων, τα στοιχεία για τον αριθμό των ανέργων και η ετοιμότητα της Κύπρου να δεχθεί ένα ενδεχόμενο κύμα προσφύγων από τη Συρία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.


Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Εξυπνάδες ακόμα και την υστάτη», αναφέρει πως η Κυβέρνηση επιχείρησε να αφήσει έξω από το Μηχανισμό το ΔΝΤ αλλά εισέπραξε αυστηρές υποδείξεις από τις Βρυξέλλες και αναγκάσθηκε να υποβάλει νέα αίτηση. 
“H Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Περιμένουμε απάντηση από την Κίνα για το δάνειο», αναφέρει πως σήμερα λήγει το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο οι κινεζικές Αρχές δεσμεύτηκαν να απαντήσουν στο αίτημα της κυπριακής Κυβέρνησης για παραχώρηση δανείου που θα καλύπτει τις δημοσιονομικές και άλλες ανάγκες μας. 

 
«Ο Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο «Σε καραντίνα τα ομόλογα», αναφέρει πως εκτός αγορών ως τέσσερα χρόνια θα θέσει η Τρόικα τα κυπριακά ομόλογα καθώς ευρωπαϊκές Αρχές και ΔΝΤ θεωρούν αδύνατο να μπορέσει η Κύπρος να επανέλθει νωρίτερα. 

 
Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Η κυριαρχία μας δεν πλήττεται …», γράφει πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε πως το αν θα πάρουμε οποιαδήποτε βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα δεν σχετίζεται με την κυριαρχία ή την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με κύριο τίτλο «Χρειάζεται δράση για να αποφευχθεί μελλοντικός κίνδυνος», αναφέρει πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε πως οι τράπεζες πρέπει να συρρικνωθούν για να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα της κεφαλαιακής τους επάρκειας

 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος», στο κύριο της θέμα «Προεδρία με σκληρά μέτρα», αναφέρει πως την ώρα που η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ η Τρόικα θα καλεί την κυπριακή Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, ως προϋπόθεση για την παροχή δανείου δισεκατομμυρίων ευρώ μετά το σχετικό αίτημα της Λευκωσίας.


 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απειλούν και εκβιάζουν οι ακροδεξιοί!», αναφέρεται σε επίθεση κατά της εφημερίδας για την έκδοση του βιβλίου του Μιχάλη Ν. Μιχαήλ «Εν Ψυχρώ Εκτελέσεις Αριστερών από τους μασκοφόρους του Γρίβα». 

 
Και τέλος η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το ποντίκι» αναφέρει στο κύριο της θέμα πως «ακόμα και τώρα, οι κυβερνώντες παραπλανούν!.». Αλλού αναφέρει πως ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας δηλώνει πως μπορούμε να σώσουμε την οικονομία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως μοιραίος Υπουργός αποδεικνύεται ο Βάσος Σιαρλή, τον οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «πιόνι στη σκακιέρα» του ΑΚΕΛ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ