Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δείξτε μας φωτογραφίες του Λάντεν",ζητούν αμερικανοί Γερουσιαστές.

03.05.2011 | 07:20
Οι φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν, που βρήκε τον θάνατο από επιδρομή αμερικανών καταδρομέων, οφείλουν να δημοσιευθούν δίκην τεκμηρίων για την παγκόσμια κοινή γνώμη, τονίζουν σήμερα αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.

   

«Φρονώ πως σε μία δεδομένη στιγμή, οι φωτογραφίες με τη σορό του θα πρέπει να δημοσιευθούν, δεν γνωρίζω πότε, αλλά πιστεύω πως αυτό θα γίνει και πως θα πρέπει να το κάνουμε», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Γερουσιαστής Καρλ Λεβίν, που προεδρεύει στην επιτροπή Αμύνης.

   

Ο Λεβίν πρόσθεσε, υπαινισσόμενος πιθανά αντιαμερικανικά αντίποινα, πως «άποψή του είναι πως» η δημοσίευση των φωτογραφιών «θα πρέπει να καθυστερήσει έως ότου κατευνασθούν οι αντιδράσεις».

   

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος συνάδελφός του Τζο Λίμπερμαν, επικεφαλής της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας, τόνισε πως «θα ήταν απαραίτητο να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες -όσο αποτρόπαιες και εάν είναι, γιατί αυτός επλήγη στο κεφάλι από τις σφαίρες - προκειμένου να διαψευσθεί κάθε υποψία ότι αυτό αποτελεί έναν δόλο της αμερικανικής κυβέρνησης».

   

Ο Λίμπερμαν δηλώνει πλήρως πεπεισμένος ότι ο νεκρός άνδρας είναι όντως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

   

Όπως τονίζει ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Ρότζερς, «εμείς επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε πως θα κρατηθεί η αξιοπρέπεια-εάν υπάρχει κάποια-του Οσάμα Μπιν Λάντεν ώστε να μην εκτραχυνθούν τα προβλήματα σε άλλα σημεία του κόσμου και πως θα προσφέρουμε επαρκείς αποδείξεις προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει πως επρόκειτο όντως για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ