Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν μένω Αθήνα,γιατί δεν έχετε τζαμί"λέει ο μονίμως προκλητικός Ε.Μπαγίς!

17.11.2010 | 05:50
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ , Εγκεμέν Μπαγίς στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στο θέμα της μη ύπαρξης τεμένους στην Αθήνα, και με έμμεσο τρόπο ζήτησε από την Ελλάδα να κάνει βήματα για την θρησκευτική ελευθερία των Μουσουλμάνων.
Ο τούρκος υπουργός υπενθύμισε ότι την Δευτέρα είχε έρθει στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο, όμως τόνισε ότι δεν έμεινε στην ελληνική πρωτεύουσα το βράδυ της Δευτέρας λόγω έλλειψης τζαμιού. « Χθες ήμουν σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Αυτή η χώρα μέλος της Ε.Ε., επειδή δεν έχει δώσει άδεια για τέμενος, αναγκάστηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες για να μπορέσω να κάνω την προσευχή του “μπαϊραμιού”. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κάνουν βήματα». δήλωσε ότι Μπαγίς στην ομιλία του στη διάρκεια Διεθνούς Διάσκεψης για τη θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία. H διάσκεψη , διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που εδρεύει στις Η.Π.Α.
Στο ερώτημα για το πότε θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε αισιόδοξος τονίζοντας ότι εξετάζονται οι νομικές πτυχές του θέματος και ότι σήμερα ελπίζει περισσότερο από χθες αλλά απέφυγε να εκφράσει κάποια οριστική ημερομηνία.
.
Ο Μπαγίς, τη Δευτέρα συμμετείχε σε συνέδριο Ελλήνων νέων επιχειρηματιών, στην Ελλάδα . Την Κυριακή διανυκτέρευσε στην Αθήνα. Δεν διανυκτέρευσε την Δευτέρα και αργά το βράδυ πέταξε για Βρυξέλλες.


ΤΟ ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ