Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν μπορεί να γίνει ότι στο Τσέρνομπιλ,στην Ιαπωνία",λένε Ρώσοι επιστήμονες.

14.03.2011 | 06:04


Δεν μπορεί να υπάρξει παρόμοια καταστροφή μ΄αυτή του Τσέρνοπιλ στα πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία, "δεδομένου ότι δεν υπάρχει εκείγραφίτης , έτσι δεν υπάρχει τίποτα να καεί," ,υποστηρίζει Ακαδημαϊκός από τη Ρωσία.

Ο Yevgeny Velikhov,, είπε ότι στο Fukushima-1 σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω της πλήρους απώλειας του ηλεκτρικού εφοδιασμού, ως αποτέλεσμα του σεισμού. Το σύστημα ψύξης στη ζώνη του αντιδραστήρα δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά και ο αντιδραστήρας άρχισε να ζεσταίνετε.

Ο Yaroslav Shtrombach, πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Kurchatovsky, δήλωσε ότι πιστεύει πως “όλα θα περιοριστούν στην περιοχή του ατυχήματος μόνο και δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη καταστροφή, εάν είναι επαγγελματίες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, είναι τα σωστά φυσικά”.
"Στο συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο, χρησιμοποιούν αντιδραστήρες BWR -. Δεν έχουμε τέτοιους αντιδραστήρες στη Ρωσία, έτσι δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση στην Ιαπωνία με την καταστροφή του Τσερνομπίλ ",είπε ο Shtrombach

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η σημερινή κατάσταση στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό μοιάζει περισσότερο με το ατύχημα του Three Mile στις ΗΠΑ. Η μερική τήξη πυρήνα στο Three Mile πυρηνικού σταθμού παραγωγής στην Πενσυλβάνια έγινε στις 28 του Μάρτη 1979. Ήταν το πιο σημαντικό ατύχημα στην ιστορία της αμερικανικής εμπορικής πυρηνικής βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση μέχρι και 481 PBq (13.000.000 CURIEs) των ραδιενεργών αερίων, αλλά λιγότερο από 740 GBq (20 CURIEs) του ιδιαίτερα επικίνδυνου ιωδίου -131.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ