Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν μπορεί να συγκριθεί η Ελλάδα με τη Τουρκία και δεν τη φοβόμαστε",λέει Τούρκος υπουργός

01.08.2012 | 16:11
Αμετροεπής και υπερφίαλη δήλωση Τούρκου  Υπουργού  για την Ελλάδα με αφορμή την υποψηφιότητα Κωνσταντινούπολης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ξεχνώντας ή αγνοώντας ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν αρχίσει να καταγράφουν υπόγειους τριγμούς στην τουρκική οικονομία,ο υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού κ. Σουάτ Κιλίτς  επιχείρησε να υποβαθμίσει την Ελλάδα μιλώντας απαξιωτικά και εμφάνισε  έναν μεγαλοϊδεατισμό για την Τουρκία που ξεπερνα τα όρια του γραφικού!

Ο κ. Κιλίτς σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk ανέφερε στο τι είπε ο Πρωθυπουργό Ερντογάν στον Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρόγκ κατά την συνάντησή τους στο Λονδίνο σχετικά με την υποψηφιότητα της Κων/λης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. είπε τα εξής: « Εμείς θέλουμε πολύ τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το είπαμε στον Ρόγκ , Του εξήγησε ο πρωθυπουργός  μας και είπε “σβήστε την φωτιά μας για τους Ολυμπιακούς”. Τα πλεονεκτήματά μας είναι πολλά . Οι άλλες υποψήφιες χώρες Ισπανία και Ιαπωνία , αντιμετωπίζουν κρίση.».
 
Ο Υπουργός Κιλίτς απαντώντας στις επικρίσεις του τύπου «Η Ελλάδα ζημίωσε, εμείς γιατί θέλουμε τους Ολυμπιακούς»  είπε :
 
« Εχει λήξη η περίοδος σύγκρισης Τουρκίας-Ελλάδας. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα σύγκρισης σε κανένα τομέα. Η οικονομία της Ελλάδας και η οικονομία της Τουρκίας δεν μπορούν να συγκριθούν. Είναι ανοησία το να βλέπουμε ακόμα την Ελλάδα ως απειλή από στρατιωτικής πλευράς».

 Στο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα  Aksam  με τον τίτλο « Σβήστε την φωτιά μας για τους Ολυμπιακούς»  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ