Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν παραιτείται ο Χριστόφιας κι ας το ζητάνε όλοι πλην ΑΚΕΛ

06.11.2011 | 00:30
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καλεί σε ενότητα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου υπογραμμίζοντας ότι, η αντιπολίτευση αντί ανταπόκρισης εντείνει τις άδικες επιθέσεις σε βάρος του και της Κυβέρνησης. 

   

Ο κ. Στεφάνου επανέλαβε ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να παραιτηθεί και πως η μέγιστη πολιτική ευθύνη του Προέδρου και της Κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που ορθώνονται ενώπιον της πατρίδας μας. 

    

   

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι "η συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν πρόσθεσε τίποτα καινούριο στα όσα λέχθηκαν από την αντιπολίτευση στην περίοδο μετά από το τραγικό συμβάν στο Μαρί. Εκτοξεύτηκαν ξανά αυθαίρετες κατηγορίες εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δήθεν προκαλεί διχόνοια. Ξανά διατυπώθηκε ο αστήριχτος ισχυρισμός ότι δήθεν υπάρχει πολιτική κρίση και ανωμαλία στον τόπο''. 

    

   

Συνεχίζοντας είπε ότι ''απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα όσα η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την παραίτησή του. Οι αναφορές της αντιπολίτευσης στο Πόρισμα του κ. Πολυβίου, για να ζητείται η παραίτηση του Προέδρου, δεν είναι καθόλου πειστικές και αξιόπιστες. Η αντιπολίτευση δεν ανέμενε κανένα πόρισμα και καμιά έρευνα. Από την πρώτη μέρα της έκρηξης είχε προαποφασίσει ότι για όλα φταίει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας''. 

    

   

Επίσης, στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ''Πρόεδρος και κυβέρνηση θα εξακολουθήσουν να ασκούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας θα συνεχιστούν. Σύντομα θα εξαγγελθεί ο 2ος γύρος αδειοδότησης για συνέχιση των ερευνών και σε άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ''. 

   

Η Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε, ως ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ, θα πραγματοποιήσει την Προεδρία το δεύτερο εξάμηνο του 2012 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, "θα είναι μια πετυχημένη προεδρία που θα δείξει ότι ακόμη και μικρά κράτη, όπως η Κύπρος, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πετυχημένες προεδρίες" . 

    

   

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου διαπραγματευτή Εγκεμεν Μπαγίς, με τις οποίες προέτρεψε την ΕΕ να πείσει την Κυπριακή Δημοκρατία έτσι ώστε να ανοιχθεί το κεφάλαιο της Ενέργειας για την Τουρκία αλλά και δηλώσεις του με τις οποίες επανέλαβε τη στάση της Τουρκίας έναντι του θέματος της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''η επιτυχία αυτού του εθνικού καθήκοντος, αυτής της εθνικής υπόθεσης της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα αναβαθμίσει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο μέσα στην ΕΕ όσο και στον ευρύτερο διεθνή χώρο''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ