Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09.01.2012 | 00:01

"Δεν πληρώνω",λέει το ΥΕΘΑ στα Ναυπηγεία για τα 108 εκ.ευρώ των υποβρυχίων-ντροπή!

“Δεν πληρώνω,μόνο επαναδιαπραγματεύομαι”,λέει μετά από τις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα η ηγεσία του ΥΕΘΑ,απευθυνόμενη προς την ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και αναφερόμενη στη δόση των 108 εκατομμυρίων ευρώ που αξιώνουν! Και βέβαια δεν τα απαιτούν έτσι στον αέρα αλλά με βάση τη περίφημη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου με ΥΕΘΑ τον Ε.Βενιζέλο και για την οποία κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια κριτικής της ο νυν υπουργός Οικονομικών μας υπενθυμίζει ότι “είναι νόμος του κράτους”.Και λοιπόν τι;“Δεν πληρώνω,μόνο επαναδιαπραγματεύομαι”,λέει μετά από τις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα η ηγεσία του ΥΕΘΑ,απευθυνόμενη προς την ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και αναφερόμενη στη δόση των 108 εκατομμυρίων ευρώ που αξιώνουν! Και βέβαια δεν τα απαιτούν έτσι στον αέρα αλλά με βάση τη περίφημη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου με ΥΕΘΑ τον Ε.Βενιζέλο και για την οποία κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια κριτικής της ο νυν υπουργός Οικονομικών μας υπενθυμίζει ότι “είναι νόμος του κράτους”.Και λοιπόν τι;

•Δικαιολογεί αυτό ότι οι πληρωμές για ανύπαρκτα υποβρύχια (!!!) δεν συνδέονται με την εξέλιξη του ναυπηγικού έργου,αλλά είναι προσδιορισμένες χρονικά; Και τελικά χωρίς να έχει κοπεί ούτε μία λαμαρίνα εμείς πληρώνουμε και πληρώνουμε και πληρώνουμε!

•Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει από τη τσέπη τους στους Γερμανούς 2,2 δις για να πάρουν τέσσερα υποβρύχια. Οι ηθικοί κατά τ΄ άλλα Γερμανοί έχουν παραδώσει στην Ελλάδα μόλις ένα! Τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,τον οποίο μάλιστα για να διορθώσουν τις ατέλειές του μας έβγαλαν το λάδι και μας πήραν ότι είχε απομείνει στο ταμείο. Πρόκειται για υπόθεση ντροπή για τη Γερμανία που παριστάνει τον “χωροφύλακα” της ηθικής στην ΕΕ και που τα Μέσα Ενημέρωσής της κάνουν μαύρο χιούμορ με την Ελλάδα! Χωρίς βέβαια να κάνουν τη παραμικρή αναφορά στις απαράδεκτες συμεπριφορές δικών τους εταιρειών!

•Το επιτελείο Αβραμόπουλου έχοντας κατανοήσει ότι η καταβολή έστω κι ενός ευρώ θα προκαλέσει έκρηξη μεγατόνων, υποστηρίζει ότι θα ζητήσει από την άλλη πλευρά την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας. Είναι δεδομένο ότι πάλι θα χρησιμοποιηθούν ως όμηροι οι 1200 εργαζόμενοι τους οποίους υποτίθεται ότι η συμφωνία Βενιζέλου …έσωσε.

•Η ελληνική πλευρά σαφώς και είναι σε δυσμενή θέση,αφού Γερμανοί και η νέα ιδιοκτησία των Ναυπηγείων έχουν πάρει ότι μπορούσαν να πάρουν. Παρολα αυτά ας δοθεί μια οριστική λύση σ΄ αυτό το ζήτημα το οποίο μονίμως καταλήγει σε οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων φορολογουμένων. Ως εδώ!

Και τέλος.Οποιαδήποτε νομική δυνατότητα κι αν υπάρχει εναντίον των Γερμανών -αν υπάρχει- θα πρέπει να ασκηθεί άμεσα. Η κοροϊδία με τα υποβρύχια έχει ξεπεράσει τα όρια οποιασδήποτε ανοχής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ