Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν προβληματίζει ο φράχτης τη Τουρκία.

24.01.2011 | 17:06
«Δεν αποτελεί πρόβλημα για την Τουρκία», ο φράχτης που σκοπεύει να κατασκευάσει η Ελλάδα στον Έβρο, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι, σε συνέντευξή του στο ημερήσιο κοινοτικό δελτίο «Europolitique», η οποία δημοσιεύεται σήμερα. 

   

Σύμφωνα με την «Europolitique» ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και ο Μπεσίρ Αταλάι είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων στο Γκόντολο της Ουγγαρίας. 

   

«Όπως μου εξήγησαν (οι Έλληνες), ο φράχτης αποτελεί μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας ή κατά των Τούρκων πολιτών», επισημαίνει στη συνέντευξη ο Μπεσίρ Αταλάι, προσθέτοντας ότι και η τουρκική πλευρά λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. 

   

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος υπουργός διευκρινίζει ότι η ελληνική πλευρά δεν σκοπεύει να κατασκευάσει τείχος, αλλά να υψώσει ένα φράχτη στο έδαφός της, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα για την Τουρκία, καθώς αφορά μια πολύ μικρή και στενή ζώνη της ελληνικής επικράτειας. 

   

Ερωτηθείς αν, κατά την άποψή του, η κατασκευή του φράχτη αποτελεί λύση για τη λαθρομετανάστευση, ο Τούρκος υπουργός απαντά ότι ο Έλληνας ομόλογός του θα επισκεφτεί σύντομα την Τουρκία, όπου θα συζητηθεί ξανά το θέμα. 

   

Τέλος, σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών, ο Μπεσίρ Αταλάι δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική τους φάση και σύντομα οι δύο πλευρές θα περάσουν στο στάδιο των υπογραφών. 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ