Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ ακόμη κι αν φύγει η Ελλάδα",λέει η Μέρκελ

03.11.2011 | 08:34
Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε από τις Κάννες ότι το Παρίσι και το Βερολίνο "δεν θα εγκαταλείψουν το ευρώ" ακόμα και αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να το κάνει και πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι ¨εξαιρετικά δύσκολη". 

   

"Αν ο ελληνικός λαός πει πως δεν επιθυμεί "η χώρα του να μείνει στη ζώνη του ευρώ "θα το σεβαστούμε, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ", υπογράμμισε η κ. Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

   

"Είμαστε προετοιμασμένοι", απάντησε η καγκελάριος σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν την Αθήνα. 

   

Αναφερόμενη στην προοπτική δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η Μέρκελ εκτίμησε πως η "ψυχολογική" κατάσταση είναι άσχημη και απαίτησε "να επιταχυνθεί" η εφαρμογή των δίκαιων αποφάσεων της συνόδου κορυφής στα τέλη Οκτωβρίου. 

   

Η ίδια τόνισε πως η συνάντηση που είχε με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ήταν "δύσκολη".

   

"Ηταν σκληρή", κατέληξε η Μέρκελ, σε τόνο ιδιαίτερα σοβαρό. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


  Κόλαση!Έτοιμοι να μας πάνε ΑΜΕΣΑ στη δραχμή Μέρκελ-Σαρκοζί

  Μπεγλίτης κατά Γαλλίας-Γερμανίας στηρίζει Παπανδρέου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ