Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν θέλουμε πια να ζήσουμε στην Ευρώπη",λέει ο Μπαγίς

25.06.2012 | 16:38
"Οι Τούρκοι δεν επιθυμούν πλέον να ζήσουν στην ΕΕ", δηλώνει ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς σε συνέντευξή του στον ιστότοπο για ευρωπαϊκά θέματα euobserver.

Ο Μπαγίς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "οι Τούρκοι αυτή την περίοδο ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ξοδέψουν χρήματα σε καταστήματα και ξενοδοχεία. Στο παρελθόν όταν οι πολίτες της Τουρκίας ρωτούνταν εάν θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη, το 85% απαντούσε θετικά. Τώρα, το 85% απαντά αρνητικά.

Οι Τούρκοι πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα στην Τουρκία και καλύτερες ευκαιρίες για εργασία".Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πρόσθεσε ότι το 2010, 27.000 Τούρκοι πήγαν να ζήσουν στη Γερμανία αλλά 35.000 Γερμανοί πολίτες μετακόμισαν στην Τουρκία. Σημείωσε ακόμα ότι πολλοί από τα 5,5 εκατομμύρια Τούρκων που ζουν σε χώρες της ΕΕ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Τουρκία προκειμένου οι ίδιοι και τα παιδιά τους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως σημειώνει ο ιστότοπος, οι δηλώσεις του Μπαγίς ακολουθούν τη συμφωνία από πλευράς ΕΕ για την άρση των περιορισμών της βίζας για τα ταξίδια των τούρκων πολιτών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο euobserver επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του Μπαγίς υποστηρίζονται έως ένα βαθμό από στοιχεία. Ενώ η ευρωζώνη διέρχεται περίοδο βαθύτατης κρίσης, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Τουρκίας αυξάνεται.

Παράλληλα η κρίση "κατατρώει τη γειτονική Αθήνα, όπου τρία ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων στην περιοχή του κέντρου έκλεισαν πέρυσι εξαιτίας της ολοένα μεγαλύτερης εγκληματικότητας που τρομάζει τους επισκέπτες".
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ