Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Der Spiegel:"Εντός του 2012, το "ελληνικό πακέτο" θα εκραγεί.Ακολουθεί Πορτογαλία"

19.03.2012 | 14:07
«Το ελληνικό πακέτο σύντομα θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη», υποστηρίζει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού οίκου ομολόγων παγκοσμίως, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Προβλέπει δε ότι εντός του έτους η Πορτογαλία θα εξελιχθεί σε «δεύτερη Ελλάδα». 

   

«Οι γέφυρες που χτίζονται στο πουθενά, κάποια στιγμή καταρρέουν» σημειώνει ο επενδυτής αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, την οποία ωστόσο περιγράφει ως «ένα μεγάλο ερωτηματικό». Ο κ. Ελ-Εριάν εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι λανθασμένη και αναφέρεται ειδικά στην «επαπειλούμενη» αξιοπιστία των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες θα μπορούσαν, όπως εξηγεί, να λειτουργήσουν ως γέφυρες προς άλλους θεσμούς που έχουν την ευθύνη λήψης των πολιτικών αποφάσεων. Επισημαίνει πάντως ότι στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ισπανίας αυτό φαίνεται να αποδίδει.

   

Ο επικεφαλής της Pimco, εμφανίζεται βέβαιος ότι το πρώτο πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θεωρεί ότι η χώρα θα ζητήσει επιπλέον χρήματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα συζήτηση για την κατανομή των βαρών στην Ευρωζώνη. «Τότε οι χρηματαγορές θα γίνουν νευρικές. Η κατάσταση είναι δραματική» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ελ-Εριάν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ