Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεχθήκαμε αφόρητες πιέσεις για απολύσεις και στις ΕΔ",λένε από το ΥΕΘΑ

04.02.2012 | 15:44
"Δεχθήκαμε αφόρητες πιέσεις από τη τρόϊκα,για δραματικές περικοπές στην Άμυνα.Ζήτησαν παράλογα πράγματα",υποστηρίζει κορυφαίος αξιωματούχος του ΥΕΘΑ για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους "τροϊκανούς".

Το κλίμα που μεταφέρει δεν είναι ούτε ευχάριστο ,ούτε αισιόδοξο.Κι αυτό ,γιατί το μόνο που φαίνεται ότι "φρέναρε" προς το παρόν τους παραλογισμούς των δανειστών ,είναι η "απειλή" ότι η "εισβολή" τους στο σκληρό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας θα αποτελέσει σπίθα δυναμικών αντιδράσεων,όχι από τους στρατιωτικούς αλλά από την κοινωνία.

Η τρόϊκα έκανε πίσω στα θέματα της Άμυνας,τα οποία πιθανόν να είχε ρίξει στο τραπέζι με τόσο προκλητικό τρόπο,μόνο και μόνο για να έχει κάτι να αποσύρει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.Δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλη λογική ο ξεδιάντροπος τρόπος με τον οποίο απαίτησαν ακόμη και απολύσεις στις ΕΔ.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι το θέμα του "μεγάλου στρατού" που πρέπει να "μικρύνει" παραμένει στην ατζέντα της τρόϊκας.

Αυτό θα πρέπει να είναι αδιάφορο για την όποια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται μαζί της.Ο χώρος της Εθνικής Άμυνας δεν πρέπει ούτε καν να συζητείται αλλά από την άλλη θα πρέπει μόνοι μας και γρήγορα να διορθώσουμε λάθη και στρεβλώσεις του παρελθόντος που δίνουν λαβές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ