Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοψήφισμα ανακοίνωσε ο Παπανδρέου!Θα γίνει τον Ιανουάριο.

31.10.2011 | 19:59


“Δημοψήφισμα” ανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη νέα συμφωνία ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ,μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Παπανδρέου,είπε ότι ο πολίτης πρέπει να αποφασίσει αν θα εγκρίνουμε ή θα απορρίψουμε τη συμφωνία.

Ο πολίτης θα αποφασίσει για το ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα.

Πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής του ο Ιανουάριος.


Ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει δημοψήφισμα για να πει ο λαός ένα ναι ή ένα όχι για τη νέα συμφωνία και ζήτησε ψήφος εμπιστοσύνης για τις επόμενες αλλαγές. 

Το σχέδιο πρωτοβουλιών που ανακοινώνεται σήμερα, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην εξαγγελία του για δημοψήφισμα, επιβάλλει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε για πρώτη φορά ότι με κοινές μετοχές θα συμβάλει ο προϋπολογισμός στη διάσωση των τραπεζών και, όπως είπε, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, "εφόσον χρειαστεί, να εθνικοποιηθούν, να κρατικοποιηθούν".

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι αποφάσεις ήταν ιστορικές και τόνισε ότι τίποτα δεν θα είχε αποφασιστεί αν η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν είχε πάρει τις ιστορικές αποφάσεις ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, πριν από δύο εβδομάδες.

"Προασπίστηκε το εθνικό συμφέρον" είπε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία απομακρύνει την ανασφάλεια στη χώρα και επιβεβαιώνει τη θέση μας στο σκληρό πυρήνα του ευρώ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.Τους ευχαρίστησε όλους για το θάρρος και την υπομονή τους, για τον πατριωτισμό τους και τόνισε πως με την λύση που κατάφεραν δίνει στη χώρα τη δυνατότητα να κοιτάξουν το μέλον τους και να καθορίσουν οι ίδιοι οι έλληνες το δικό τους μέλλον.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για επιτυχία της κυβέρνησης με το κούρεμα 50% και τόνισε πως αυτό για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα να μειωθεί δηλαδή το χρέος κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Χαρακτήρισε ανακούφιση για τις νέες γενιές το κούρεμα αυτό και σημείωσε με νόημα ότι κανείς δεν πανηγυρίζει για τις αποφάσεις αυτό. 

"Δεν πανηγυρίζουμε, όπως λένε οι κήρυκες της μιζέριας, αλλά δεν θα μας απαγορεύσουν να χαιρόμαστε, όταν υπάρχουν οι συνθήκες", ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια της ομιλίας του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η συμφωνία στην Ε.Ε. σημαίνει ελάφρυνση του χρέους και 4,5 δισεκατομμύρια λιγότεροι τόκοι το χρόνο.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση.

"Μεγαλύτερη λιτότητα φέρνουν να μεγαλύτερα χρέη", τόνισε και έκανε λόγο για συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης από ορισμένα ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα. "Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να στηρίξουν και οι πολίτες μόλις ενημερωθούν σωστά", είπε ο κ. Παπανδρέου.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Την ικανοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, εξέφρασε ο γραμματέας της, Βασίλης Έξαρχος, στην εισαγωγική του ομιλία, κατά την, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του οργάνου.

Ο κ. Έξαρχος έκανε λόγο για σημαντικές αποφάσεις της ΕΕ, με τις οποίες αναγνωρίζονται οι επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι την ικανοποίηση της ΚΟ δεν την συνοδεύουν θριαμβολογίες, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν δυσκολίες ως την έξοδο από το τούνελ της κρίσης.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλους, τόνισε ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου επετεύχθη έπειτα από διαπραγματεύσεις, και επέκρινε εκείνους που είναι σιωπηλοί στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό επιμένουν, όπως είπε, στην άγονη γραμμή της άρνησης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ