Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκοπήσεις:"Ναι στο φράχτη" και μπροστά το ΠΑΣΟΚ.

16.01.2011 | 17:04
Τη σύμφωνη γνώμη, σε μεγάλο ποσοστό, των Ελλήνων πολιτών για την κατασκευή «φράχτη» στον Έβρο, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε ποσοστό που πλησιάζει το 7%, αλλά και την απαισιοδοξία για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, καταγράφουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

   

Σε γκάλοπ της Marc για το «Έθνος της Κυριακής» το 80,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τοποθέτηση του «φράχτη», ενώ οι 9 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συμφωνούν με τη θέση να γίνει επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

   

Η δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό 65% στην απάντηση: «Είναι δυστυχώς επιβεβλημένες και πρέπει να εφαρμοστούν», οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο δημόσιο, στις μετατάξεις στις ΔΕΚΟ, στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ενώ το 30,2% συμφωνεί με την απάντηση «Πρέπει να εμποδιστούν με απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις».

   

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 27,7%, η ΝΔ 20,9%, το ΚΚΕ 7,8% το ΛΑΟΣ 4,8% ο ΣΥΝ 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,0%, άλλα μικρότερα κόμματα 4,% και οι αναποφάσιστοι 8,7% ενώ Άκυρο, Λευκό και Αποχή καταγράφουν 16%.

   

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 81,2% τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης ενώ το 15,8% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα για τη χώρα να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2011.

    

   

Η δημοσκόπηση της Alco

    

   

Αντίστοιχα, σε δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Θέμα της Κυριακής», το 73% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, έναντι 18% που διαφωνεί. Στην ίδια δημοσκόπηση το 75% των ερωτηθέντων δεν θα δεχόταν νέα μέτρα, προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση, ενώ σε ποσοστό 63% (έναντι 20%) θεωρούν σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Τέλος σε μεγάλο ποσοστό (που φτάνουν στο 71%) οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου δεν ταιριάζει με το ύφος της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

   

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 22,2% των προτιμήσεων, η ΝΔ το 18,4%, ενώ το ΚΚΕ το 8,0%. Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 1,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,7% και άλλα μικρότερα κόμματα το 4,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,4%, η αποχή στο 14,4% και το άκυρο/λευκό στο 8,9%.

    

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ