Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση στα Σκόπια για ΝΑΤΟ-ΕΕ

17.11.2010 | 06:45
Την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ στηρίζει το 79,8% των πολιτών της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Ινστιτούτου Πολιτικών Ερευνών» που διεξήχθη από 12 έως 15 Νοεμβρίου, σε δείγμα 1111 ερωτηθέντων.

    Στην ερώτηση εάν σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα στήριζαν αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, με στόχο η χώρα να καταστεί μέλος των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών θεσμών, ποσοστό 62,6% απήντησε «όχι», αντίθετα, 30,7% δήλωσε ότι θα στήριζε μια τέτοια εκδοχή.

    Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του «Ινστιτούτου Πολιτικών Ερευνών», το οποίο πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, τον περασμένο Ιούλιο, το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσονταν κατά της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας με στόχο την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ανερχόταν στο 66,5%, ενώ ποσοστό 26% θα συμφωνούσε με το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της χώρας με στόχο την ενσωμάτωση της στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς.

    Στην ερώτηση της δημοσκόπησης, αν διεξάγονταν αύριο βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, ποσοστό 27,6% απάντησε ότι θα απόσχει. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 24,4%, ενώ υπέρ του VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι τάχθηκε το 23% των ερωτηθέντων. Η αντιπολιτευόμενη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 11%. 

    Στο αλβανικό πολιτικό μπλοκ προηγείται το συγκυβερνών κόμμα «DUI» του Αλί Αχμέτι με 6,5% και ακολουθεί το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» ( DPA) του Μέντουχ Θάτσι με ποσοστό 2,9%.

   
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ