Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε καταγγελία που έφθασε στο υπουργικό e mail!Από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων

07.10.2011 | 17:36
Το υπουργικό e-mail έχε πάρει φωτιά,λένε οι συνεργάτες του Μπεγλίτη. Το χρησιμοποίησαν ήδη εκατοντάδες στελέχη ,αλλά και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, το οποίο έστειλε καταγγελία για το Ναύπλιο.

Διαβάστε λοιπόν ένα από τα e mail  που έλαβε ο ΥΕΘΑ:

"Μπορεί κάποιος από το ΓΕΣ να μας απαντήσει τι είναι αυτός ο τύπος, συγγνώμη εκδότης βιβλίων εκτάκτων στρατιωτικών αναγκών, που περιδιαβαίνει εδώ και χρόνια τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, διαφημίζοντας και πουλώντας μιλιταριστικά βιβλία.
Το ερώτημα τίθεται σε κάθε σειρά κατάταξης από νεοσύλλεκτους φαντάρους που πέφτουν υποχρεωτικά θύμα της προπαγάνδας του.
Μάλιστα, η πολιτική δύναμη ή οι συμφωνίες που έχει με το ΓΕΣ είναι τόσο ισχυρές ώστε για χάρη του διακόπτεται η στρατιωτική εκπαίδευση. Ή για να το πούμε καλύτερα η διαφήμιση της ελεεινής πραμάτειας του έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης.
Τη Δευτέρα 3/10 ο εν λόγω εκδότης βρισκόταν στο ΚΕΝ Ναυπλίου για να επιτελέσει το θεάρεστο μιλιταριστικό του έργο και να πουλήσει κανένα βιβλίο σε όσους συναδέλφους ψάρωναν από τις εθνικιστικές του βλακείες.
Η παρουσία των συναδέλφων στην παρουσίαση ήταν όπως πάντα υποχρεωτική σαν να ήταν μέρος της εκπαίδευσης. Οι φαντάροι αναγκάστηκαν να πάνε τροχάδην στο χώρο που έγινε η παρουσίαση των βιβλίων.
Όταν έφτασαν ένας λοχαγός έκανε ομαδικό καψόνι στους νεοσύλλεκτους ώστε να τους πειθαρχήσει για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση με τον «απαιτούμενο σεβασμό»!
Στο καψόνι τους ανάγκαζε να κάθονται οκλαδόν, να πετάγονται όρθιοι και να κάνουν 3 μεταβολές συνεχόμενες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του καψονιού εξαπέλυε προσβλητικούς προς τους φαντάρους χαρακτηρισμούς.
Αναρωτιόμαστε: 1ον) Για ποιο λόγο υποχρεώνονται οι φαντάροι να παρακολουθούν παρουσίαση βιβλίων ενός ιδιώτη σαν να είναι μέρος της εκπαίδευσης, 2ον) Αξιωματικός έκανε καψόνι στους φαντάρους για να ακούσουν πειθαρχημένοι την παρουσίαση. Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουν τα στελέχη ότι είναι πρώτα από όλα δικό τους καθήκον να γνωρίζουν και να σέβονται τον Στρατιωτικό Κανονισμό, που ρητά αναφέρει ότι δε μπορεί ατομικό παράπτωμα να επιφέρει συλλογική ποινή. 3ο) «Ο τύπος» αυτός γυρνάει όλα τα στρατόπεδα και παρουσιάζει τα βιβλία του στους στρατιώτες. Με ποιου τις πλάτες μπαίνει στα ΚΕΝ και βγάζει λεφτά από υποχρεωτική παρουσίαση βιβλίων;
Μπορεί ο διοικητής και οι αξιωματικοί στο Ναύπλιο να έδειξαν τόσο ενδιαφέρον για την επιχειρηματική δράση του εκδότη, αλλά αδιαφόρησαν πλήρως για τις συνθήκες υγιεινής του στρατοπέδου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων.
Στο ΚΕΝ Ναυπλίου τις δύο πρώτες μέρες δεν υπήρχαν ούτε καθαριστικά για τις τουαλέτες.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των νεοσύλλεκτων και ως εκ θαύματος, μετά την έκφραση παραπόνων «ήρθαν οι χλωρίνες»!
Οι παραπάνω καταγγελίες αποτελούν αντιπροσωπευτική εικόνα των όσων βιώνουν οι συνάδελφοι φαντάροι. Αποτελούν όμως και απόδειξη ότι μόνο με την συλλογική, αγωνιστική στάση μπορεί να αλλάξει έστω και το παραμικρό.
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Εμείς, επειδή δεν είμαστε κακεντρεχείς και φιλύποπτοι, δημοσιεύσαμε την επιστολή-καταγγελίας των νεοσύλλεκτων από το Ναύπλιο και την στείλαμε στο  mer.str.pros.ypetha@mil.gr που εναπόκειται  στο αντικείμενο του Γραφείου Μέριμνας Προσωπικού.
Στο χέρι του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη είναι να αποδείξει αν τηρεί τις υποσχέσεις του.
Βέβαια, οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις του για σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων αποδείχτηκαν λόγια του αέρα".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ