Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδηλώσεις μ΄ ένα νεκρό στο Ιράν.

15.02.2011 | 07:23
Επεισόδια με ένα νεκρό,έγιναν στην Τεχεράνη μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος που μετέχει σε απαγορευμένη συγκέντρωση σε υποστήριξη των λαϊκών εξεγέρσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία, σύμφωνα με μαρτυρίες.

"Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούν πορεία (...) χωρίς να φωνάζουν συνθήματα (...) Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος κοντά στην πλατεία Ιμάμ Χοσεΐν", δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με άλλους, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χρωμοσφαιρών (βλήματα με χρώμα του "πέιντμπολ") για να διαλύσει το πλήθος των πολλών χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε μικρές ομάδες κοντά στην πλατεία Αζαντί (Ελευθερία) στο δυτικό τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, μολονότι οι διαδηλωτές ήταν σιωπηλοί όταν άρχισε η πορεία, ορισμένοι άρχισαν να φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως "θάνατος στον δικτάτορα" και ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ