Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδηλώσεις με επεισόδια στην Αλεξάνδρεια,για τη βομβιστική επίθεση.

02.01.2011 | 00:41
Εκατοντάδες χριστιανοί της Αιγύπτου διαδήλωσαν κατά της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στις εκκλησίες της χώρας, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση τη νύχτα, έξω από κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας, με 22 νεκρούς και 79 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

   

Οι χριστιανοί κατηγόρησαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή της Αλ Κάιντα.

   

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, μια εξτρεμιστική οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχει δηλώσει ότι οι Χριστιανοί σε όλη τη Μέση Ανατολή αποτελούν στόχο.

   

Σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση, πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου για να "απελευθερώσει" δύο Αιγύπτιες οι οποίες είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και τώρα κρατούνται παρά τη θέλησή τους από την Κοπτική Εκκλησία. 

   
Η οργάνωση είχε προειδοποιήσει αρχικά τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο όταν ανέλαβε την ευθύνη για την ομηρεία των πιστών μέσα σε εκκλησία της Βαγδάτης τον Οκτώβριο που κατέληξε σε τραγωδία με τουλάχιστον 60 νεκρούς.

   

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές έξω από την Εκκλησία των Αγίων στην Αλεξάνδρεια.

       

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών, την επίθεση μπορεί να πραγματοποίησε βομβιστής ο οποίος και είναι μεταξύ των νεκρών. 

   

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε "ιδιαίτερα ταραγμένος" από την πολύνεκρη επίθεση, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

   

Ο Νετανιάχου δήλωσε "πεπεισμένος ότι όλες οι χώρες που είναι προσηλωμένες στην ελευθερία συγκροτούν κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας". 

   Παράλληλα στη Ραμάλα, η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση. 

   

Οι Νετανιάχου και Μουμπάρακ θα συναντηθούν την Πέμπτη στην Αίγυπτο για να συζητήσουν για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ