Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδηλώσεων συνέχεια στην Αίγυπτο.

26.01.2011 | 18:56
Το Κάιρο και το Σουέζ παραμένουν στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο. Νέες συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στον απόηχο του θανάτου των τεσσάρων ανθρώπων την Τρίτη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ένωσης των δημοσιογράφων, στο Κάιρο, σε ένα σημείο όπου οι αρχές επιτρέπουν συνήθως τα συλλαλητήρια.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με τα γκλομπ εναντίον του πλήθους όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να διαδηλώσουν. Ορισμένοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Αρκετές χιλιάδες Αιγύπτιοι είχαν συγκεντρωθεί και έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο του Καΐρου, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων από τις αρχές.

"Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. 

Νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν διαλύσει μια διαδήλωση από μερικές δεκάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί επίσης έξω από τα δικαστήρια.

Στο Σουέζ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το νεκροτομείο όπου έχει μεταφερθεί η σορός ενός από τους τρεις διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στην πόλη την Τρίτη. Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους συγκεντρωμένους που ζητούσαν να τους παραδοθεί το πτώμα.

S

"Η κυβέρνηση σκότωσε το γιο μου" και "Χαμπίμπ, πες στο αφεντικό σου, τα χέρια σου είναι βαμμένα με το αίμα μας", φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον υπουργό Εσωτερικών της Αιγύπτου, Χαμπίμ αλ-Άντλι.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει κάθε διαδήλωση, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών διεμήνυσε ότι θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα κατά οποιουδήποτε παραβιάσει την απαγόρευση.

Περίπου 200 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τις διαδηλώσεις της Τρίτης, εκ των οποίων οι 70 στο Κάιρο και άλλοι 50 στην πόλη του Σουέζ, ενώ στην Αλεξάνδρεια οι συλληφθέντες φτάνουν στους 64.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ