Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Διαδήλωση εναντίον της Frontex στον Έβρο.

19.12.2010 | 22:48
Ενάντια στη παρουσία της Frontex,διαδήλωσαν στην Ορεστιάδα και όπως περιγράφουν οι ανταποκριτές του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,υπήρξε αρκετή ένταση ,αλλά και επιφυλακή στις στρατιωτικές μονάδες:

"Στο Έβρο, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της σχεδιασμένης κυβερνητικής επιχείρησης διαμόρφωσης κλίματος και καλλιέργειας αντίληψης εσωτερικού εχθρού-λαού, στους φαντάρους και στο μόνιμο προσωπικό.
Πιο συγκεκριμένα, στο Σουφλί, η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία μπήκε σε κατάσταση επιφυλακής, δόθηκαν διαταγές που έκαναν λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση και οι αξιωματικοί επέστησαν την προσοχή στους σκοπούς, καλώντας τους να έχουν κουμπωμένη τελαμώνα στην σκοπιά!!!
Προς τι όμως όλα αυτά τα Πολεμικά Μέτρα;
Επειδή, θα γίνονταν διαδήλωση 200 αγωνιστών ενάντια στην παρουσία της FRONTEX και στην άθλια, απάνθρωπη, βάρβαρη μεταχείριση των ελληνικών αρχών προς τους μετανάστες.
Η κινητοποίηση που άρχισε από τη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή συναγωνιστών της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ-Α/Κ γρήγορα αντιμετώπισε την άρνηση του Αστυνομικού Διευθυντή Θράκης στο αίτημα να μπει αντιπροσωπεία μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών για να δει την κατάσταση που επικρατεί. Μετά από πολιτικές πιέσεις υποχώρησε και συμφωνήθηκε η είσοδος 10μελους αντιπροσωπείας. Ταυτόχρονα, τους 200 ειρηνικούς διαδηλωτές περίμεναν στο αστυνομοκρατούμενο Σουφλί περίμεναν 5 κλούβες της αστυνομίας ενώ η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είχε τεθεί σε Επιφυλακή!
Μα τόσο πολύ φοβάται η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον εχθρό λαό;
Όταν τελικά οι διαδηλωτές έφτασαν στην Ορεστιάδα και προσέγγισαν το στρατόπεδο κράτησης των μεταναστών που βρίσκεται στο Φυλάκιο Έβρου, ανακάλυψαν ότι τους περίμεναν πολυπληθείς ομάδες πάνοπλων αστυνομικών, με τα γκλομπ, τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα ανά χείρας!
Τελικά και με άλλες διαβουλεύσεις μπήκε μια 15μελης ομάδα  αποτελούμενη από δικηγόρους και γιατρούς, που είχε μαζί της αρκετές σακούλες με ρούχα, κουβέρτες, φάρμακα, τηλεκάρτες και άλλα πολλά. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές  εξέφραζαν την Αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και την καταδίκη τους για την αυταρχική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. με συνθήματα: "οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι", "η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών είναι το σφαγείο των καπιταλιστών", "το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά", "no borders, no nations stop the exportations", "άσυλο και λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά", "freedom" και άλλα πολλά."

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ