Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδήλωση...στο Γκουαντάναμο!

29.01.2011 | 08:38
Κρατούμενοι στη φυλακή που βρίσκεται στην αμερικανική ναυτική βάση στο Γκουαντάναμο, σε έκταση της Κούβας που υπενοικιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι συνεχίζεται η λειτουργία της παρά τις υποσχέσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να την κλείσει, δήλωσε δικηγόρος που εκπροσωπεί κρατούμενους σε αυτή χθες Παρασκευή.

   

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος της αμερικάνικης στρατιωτικής φυλακής, η Τάμσεν Ρις, επιβεβαίωσε το γεγονός, προσθέτοντας ότι "οι ειρηνικές διαδηλώσεις κρατουμένων δεν είναι σπάνιες" στο Γκουαντάναμο.

   

Σύμφωνα με το Κέντρο για τα Συνταγματικά Δικαιώματα (CCR), το οποίο επικαλέστηκε σε ανακοίνωσή του τον Ράμζι Κάσεμ, δικηγόρο πολλών από τους κρατούμενους, "η πλειοψηφία των εγκλείστων στα στρατόπεδα 5 και 6 διαδήλωσαν εναντίον της επ' αόριστον φυλάκισής τους πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, κρατώντας πικέτες και αναρτώντας πανό" με μηνύματα διαμαρτυρίας στα αγγλικά.

   

Κατά τον Σαΐντ Αμπντουλχαντί, ο οποίος μίλησε με τον δικηγόρο αυτή την εβδομάδα, οι κρατούμενοι οργανώνουν καθιστικές διαμαρτυρίες και αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους ή αφήνουν ανοικτές τις πόρτες των κελιών τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλώσεις για την ένατη επέτειο από την ίδρυση της φυλακής διαρκούν ήδη επί 13 ημέρες.

   

"Ελπίζουμε ότι οι φρουροί, οι στρατιωτικοί, οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, τα μέλη του Κογκρέσου και οι δημοσιογράφοι θα ακούσουν την κραυγή μας για λευτεριά", φέρεται να είπε ο Αμπντουλχαντί στον δικηγόρο του. Διευκρίνισε, πάντα σύμφωνα με το CCR, ότι οι κρατούμενοι έφτιαξαν πλακάτ και πανό στα αγγλικά, που γράφουν "πού είναι τα δικαστήρια;", "τι έγιναν τα δικαιώματά μας;".

   

Άλλος κρατούμενος είπε στον δικηγόρο ότι "τα έργα (στη φυλακή) συνεχίζονται. . . έχουμε την αίσθηση ότι θα μείνουμε εδώ για πάντα".

   

Στη φυλακή εξακολουθούν να είναι έγκλειστοι 173 άνθρωποι που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτηρίζει "εχθρικούς μαχητές" και υπόπτους ως μέλη της αλ Κάιντα.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ