Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσημος πιανίστας οδηγείται σε δίκη στην Τουρκία για "προσβολή του Ισλάμ"!

01.06.2012 | 23:52
 Ο παγκοσμίου φήμης τούρκος πιανίστας και συνθέτης Φαζίλ Σάι θα δικαστεί στις 17 Οκτωβρίου για προσβολή των θρησκευτικών αξιών εξαιτίας κάποιων σχολίων που έκανε στον λογαριασμό του στο twitter, τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ, δήλωσε σήμερα η δικηγόρος του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
   «Ο πελάτης μου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ενάμισι χρόνο φυλάκιση. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης», σημείωσε η Μελτέμ Ακιόλ.
   Ο παγκοσμίου φήμης βιρτουόζος του πιάνου, 42 ετών, κατηγορείται βάσει του άρθρου 216 του ποινικού κώδικα που αφορά την προσβολή των θρησκευτικών αξιών, πρόσθεσε η δικηγόρος.
   «Θα είναι παρών στη δίκη», υπογράμμισε η Ακιόλ.
   Ο Σάι είχε προκαλέσει πρόσφατα τη μήνη των συντηρητικών στην Τουρκία εξαιτίας των σχολίων του στο twitter. Ο πιανίστας δήλωσε ότι είναι άθεος και έκανε περιπαικτικά σχόλια για το κάλεσμα του μουεζίνη χρησιμοποιώντας στίχους του μεγάλου πέρση ποιητή του 11ου αιώνα Ομάρ Χαγιάμ.
   Κάποιοι πολίτες κατέφυγαν στη δικαιοσύνη ισχυριζόμενοι ότι τους προσέβαλαν τα σχόλιά του Σάι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. 
   Ο πιανίστας είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι δεν του μένει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει την Τουρκία, η οποία έχει παραδοθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στο ριζοσπαστικό Ισλάμ το οποίο δεν είναι ανεκτικό προς οποιοδήποτε άλλο τρόπο ζωής.
   Ο ίδιος είχε πει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει στην Ιαπωνία. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ