Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαθεσιμότητες αεροσκαφών ΠΑ.Μόνο ο Βενιζέλος δηλώνει ικανοποιημένος!

30.04.2011 | 05:47
Όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλο σε επίπεδο συντήρησης των μαχητικών μας αεροσκαφών,στη ροή ανταλλακτικών και άρα και στα επίπεδα διαθεσιμότητας.
Αυτά υποστηρίζει ο κ.Βενιζέλος σε απάντησή του προς το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Βελλόπουλο στην οποία λέει:

“Η διαθεσιμότητα των μαχητικών Α/Φ F-16 παρουσιάζει σταθερότητα κατά την τελευταία δεκαετία κινούμενη πλησίον των προβλεπόμενων παραδεκτών ορίων. Η προμήθεια ανταλλακτικών των εν λόγω Α/Φ υλοποιείται με αριθμό προγραμμάτων είτε μέσω διακρατικών πηγών (FMS), είτε μέσω εμπορικών- κατασκευαστικών οίκων, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η διατήρηση της διαθεσιμότητας των μέσων σε αποδεκτά επίπεδα αποτελεί συνεχή επιδίωξη της ΠΑ και βασικό πυλώνα εξασφάλισης της αεροπορικής ισχύος της. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μελλοντικών προβλημάτων υποστήριξης η ΠΑ:

(α)        Εξετάζει όλες τις υφιστάμενες δυνατότητες τεχνικοεφοδιαστικής υποστήριξης που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

(β)        Επιδιώκει την εξασφάλιση των απαιτούμενων ανταλλακτικών μέσω ενός επαρκώς δομημένου και αποτελεσματικού συστήματος τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης.

Στις 21 Απρ. 2010 ενημερώθηκε και διατύπωσε θετική γνώμη η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την απαίτηση σύναψης σύμβασης για προμήθειες – επισκευές ανταλλακτικών των Α/Φ F-16, F/RF-4E, ERJ-135, C-130, T-6 και Ε/Π Super Puma μέσω διακρατικής συμφωνίας, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 ενημερώθηκε και διατύπωσε θετική γνώμη σχετικά με την απαίτηση υλοποίησης των προγραμμάτων Εργοστασιακής Συντήρησης των Α/Κ των Α/Φ F-16 blk 30, 50 και 52+.
Τέλος, στις 20 Ιανουαρίου 2011 ενημερώθηκε και διατύπωσε θετική γνώμη η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την προμήθεια υλικών CAD/PAD Α/Φ Μ-2000/-5, F-16, F/RF-4, C-130 και CL-215”.

Η αναφορά σε ποσοστά διαθεσημότητας ειδικα αυτή τη περίοδο δεν ωφελεί κανένα και πρώτα απ΄ όλα τη ΠΑ. Η σταθερότητα των ποσοστών που επικαλείται ο κ.Βενιζέλος δεν σημαίνει ότι τα ποσοστά είναι απαραίτητα υψηλά ή τέλος πάντων επιχειρησιακά ικανοποιητικά. Το πρόβλημα παραμένει σοβαρό και τα ποσοστά διαθεσιμότητας δεν είναι σε καμμία περίπτωση α
υτά που πρέπει

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ