Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκαιη δίκη για το πατέρα του ζητά ο γιός του Τ.Ασάνζ.

08.12.2010 | 10:40
Η αυστραλιανή κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ, και όχι τον ιδρυτή του WikiLeaks, για την χωρίς άδεια δημοσιοποίηση περίπου 250.000 απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων και τόνισε πως αυτοί που αρχικά προκάλεσαν την διαρροή των συγκεκριμένων εγγράφων είναι νομικά υπεύθυνοι. 

   

Ο αυστραλός υπουργός Κέβιν Ραντ δήλωσε ότι η διαρροή προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την "επάρκεια" της αμερικανικής ασφάλειας σχετικά με τα διπλωματικά τηλεγραφήματα και το επίπεδο πρόσβασης σε αυτά εδώ και πολλά χρόνια. 

   

"Ο κ.Ασάνζ δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την χωρίς άδεια δημοσιοποίηση 250.000 τηλεγραφημάτων από το δίκτυο διπλωματικής επικοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών", επισήμανε ο Ραντ σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ. 

   

"Η απόλυτη ευθύνη και φυσικά η νομική ευθύνη βαρύνει αυτούς που αρχικά δημοσιοποίησαν χωρίς άδεια τα έγγραφα. 

    "Γι'αυτό ευθύνονται οι Αμερικανοί", κατέληξε ο αυστραλός ΥΠΕΞ. 

    

    

  


  Στο μεταξύ, ο γιος του Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε για τον πατέρα του που συνελήφθη χθες στο Λονδίνο μια δίκαιη και "απολιτική" μεταχείριση, ελπίζοντας πως η σύλληψη αυτή δεν θα αποτελέσει "ένα βήμα για την έκδοσή τους στις ΗΠΑ". 

   

Ο 20χρονος Ντάνιελ Ασάνζ που ζει στη Μελβούρνη δήλωσε πως εδώ και χρόνια δεν έχει επαφή με τον πατέρα του, αλλά ζητάει τη δίκαιη μεταχείρισή του.

    "Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πατέρας μου θα αντιμετωπιστεί με δίκαιο και απολιτικό τρόπο", επισημαίνει στο Twitter, ο 20χρονος Ντανιέλ. 

   

"Ελπίζω πως δεν πρόκειται απλά για ένα ενδιάμεσο βήμα με στόχο την έκδοσή του στις ΗΠΑ", προσθέτει. 

    Γράφοντας με το ψευδώνυμο @somnidea, ο Ντάνιελ Ασάνζ αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει πως η Σουηδία μπορεί να "ενοχοποιήσει" τον πατέρα του για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις και να ζητήσει την έκδοσή του. 

   

"Η συμπεριφορά της σουηδικής δικαιοσύνης δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική μέχρι τώρα", προσθέτει. 

    Ο ίδιος αμφισβήτησε το ότι η δημοσιοποίηση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων είναι εγκληματική πράξη. "Αν ισχύει αυτό, τότε κάθε εφημερίδα που δημοσίευσε τα τηλεγραφήματα ή αποσπάσματα αυτών θα πρέπει να θεωρηθεί ένοχη", είπε χαρακτηριστικά. 

    Ο γιος του Τζούλιαν Ασάνζ κρατάει αποστάσεις από τα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τους συνηγόρους του πατέρα του έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του. 

  

  Η Κριστίν Ασάνζ, μητέρα του ιδρυτή του WikiLeaks, έχει υπογραμμίσει πως ο γιος της απομακρύνθηκε από την οικογένειά του για να την προστατεύσει. 

    

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ