Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Διοικητής ο πατέρας, φαντάρος ο γιος. Ηταν στην ίδια μονάδα και έκαναν ότι δεν γνωρίζονται

24.01.2012 | 12:26
Ο φαντάρος τύγχανε ιδιαίτερης μεταχείρισης από τον πατέρα του - διοικητή της μονάδας. Οταν οι υπόλοιποι στρατιώτες άρχισαν να διαμαρτύρονται, πατέρας και γιος διέδιδαν πως δεν γνωρίζονται, αλλά πρόκειται περί απλής... συνωνυμίας.

Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου έδωσε χθες εντολή για να μετατεθεί ο φαντάρος σε άλλη μονάδα, ενώ διέταξε έρευνα των καταγγελιών, που έφεραν τον πατέρα να έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να περνάει καλά ο γιος του στη μονάδα.

Πρόκειται για  Διοικητή μονάδας της Εθνικής Φρουράς στην επαρχία Λευκωσίας, ο οποίος απέκρυβε το γεγονός ότι στρατιώτης που υπηρετούσε στην ίδια μονάδα ήταν γιος του, αναφέρει ρεπορτάζ του «Σίγμα». Οι φαντάροι της μονάδας δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι κάτι συνέβαινε μεταξύ τους λόγω της σκανδαλώδους εύνοιας που επιδείκνυε ο πατέρας προς τον γιο. Σε μια περίπτωση, ο γιος τιμωρήθηκε από τη στρατονομία με πενθήμερη στέρηση εξόδου και ο πατέρας τη διέγραψε. Επίσης, ο γιος ήταν σχεδόν καθημερινά εκτός μονάδας με υπηρεσιακά και διανυκτερεύσεις...

Όταν οι υπόλοιποι άρχισαν να διαμαρτύρονται, πατέρας και γιος διέδιδαν ότι το μόνο που τους ένωνε ήταν μια απλή συνωνυμία. Τον Οκτώβρη έγινε καταγγελία στη «Γραμμή του Οπλίτη» -λειτουργεί στην Κύπρο- χωρίς να ληφθεί απάντηση. Αρχές του Δεκέμβρη έγινε νέα καταγγελία και πάλι χωρίς απάντηση. Μέσα στις γιορτές ξανά, χωρίς αποτέλεσμα. Προχθές, έγινε νέα ανώνυμη καταγγελία, πάλι στη «Γραμμή του Οπλίτη», για να δοθεί επιτέλους μια απάντηση, ότι... πρόκειται περί συνωνυμίας.

Ολα αυτά μέχρι να «σηκωθεί» το θέμα έπειτα από ρεπορτάζ στο «Σίγμα». Η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος ανέφερε πως ο γιος βρέθηκε στη συγκεκριμένη μονάδα λόγω μοριοδότησης. Ο ίδιος σημείωσε πως «κάτι τέτοιο δεν είναι μεμπτό, αλλά για λόγους αρχής, ο πατέρας έπρεπε να ζητήσει τη μετάθεση του γιου του, όπως άλλωστε κάνουν άλλοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς». Ο Δημήτρης Ηλιάδης έδωσε χθες εντολή για να μετατεθεί ο φαντάρος σε άλλη μονάδα, ενώ διέταξε έρευνα των καταγγελιών. Από το Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζονται ότι η πρώτη καταγγελία έγινε πριν από 25 μέρες και όχι τον περασμένο Οκτώβριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι στο υπουργείο γνώριζαν εδώ και καιρό το ζήτημα και προσπαθούσαν, χωρίς αποτέλεσμα, να πείσουν τον πατέρα-αξιωματικό να ζητήσει ο ίδιος τη μετάθεση του γιου του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας έγινε έξω-φρενών μόλις πληροφορήθηκε το θέμα και ανέλαβε ο ίδιος τη διερεύνησή του μέσω του ΓΕΕΦ.

sigmalive

 

ΣΧΟΛΙΑ