Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20.02.2012 | 00:45

Διπλασιασμός των αμυντικών δαπανών για τη Κίνα,μέχρι το 2015!

Οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας τρομάζουν τους πάντες.Ακόμη και τις ΗΠΑ.


Οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας τρομάζουν τους πάντες.Ακόμη και τις ΗΠΑ.

Επισήμως, οι κινεζικές στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 91,5 δισεκατομμύρια δολάρια,το 2011 αυξανόμενες κατά 12,7%. Είναι η δεύτερη φορά από το 2000,που οι αμυντικές δαπάνες του Πεκίνου παρουσιάζουν διψήφιο αριθμό αύξησης. Η προηγούμενη ήταν το 2010.

Και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία. Ανεπίσημα, οι κινεζικές στρατιωτικές δαπάνες μπορεί να είναι υψηλότερες. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη του Πενταγώνου, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις .

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι κινεζικές δαπάνες για την άμυνα θα διπλασιαστούν έως το 2015. Με μια ετήσια αύξηση της τάξης του 18,75%, θα φθάσουν στα 232,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει τέσσερις φορές το στρατιωτικό προϋπολογισμό της Ιαπωνίας, η οποία είναι, σήμερα, δεύτερη στην Ασία και θα ισοδυναμεί με το άθροισμα των αμυντικών προϋπολογισμών 12 μεγαλύτερων χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού.

Βέβαια η κινεζική κυβέρνηση λέει ότι η συνεχιζόμενη αύξηση του προϋπολογισμού των ενόπλων δυνάμεών της προορίζεται μόνο για την υπεράσπιση της χώρας. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ