Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δίχασε" τη ΠΑ η ομιλία Πάγκαλου

24.11.2010 | 05:30
Η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου,ενώπιον μηχανικών της ΠΑ, έχει ήδη «διχάσει» τη Πολεμική Αεροπορία! Ιπτάμενοι εναντίον μηχανικών και το αντίστροφο. Οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ αγαστές ,λόγω του γνωστού θέματος της «αρχαιότητας».
Ο Θ.Πάγκαλος πήγε χθες στο Πολεμικό Μουσείο και  σύμφωνα με τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της ομιλίας του είπε :

«Έχετε κάποιο πρόβλημα με τις αμοιβές σας σε σχέση με τις αμοιβές των συναδέλφων σας που είναι μάχιμοι. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω το ζήτημα και δεν θα το απαντήσω. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η κυβέρνηση το γνωρίζει το θέμα και το σκέπτεται ,το αντιμετωπίζει. Δεν ξέρω πως ακριβώς θα γίνει αλλά πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μην διαιρούνται σε κατηγορίες άνθρωποι που έχουν την ίδια δουλειά,αλλά να ενώνονται». Σ΄ αυτό το σημείο χειροκροτήθηκε θερμά. Κανείς δεν θέλησε να διακόψει τον αντιπρόεδρο για να του εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για θέμα αμοιβών αλλά για καθαρά «ηθικό θέμα» όπως υποστηρίζουν οι μηχανικοί.

«Η επισκευή ενός αεροπλάνου είτε πολιτικού,είτε πολεμικού, είναι μία παραγωγική δραστηριότητα. Άρα εσείς είστε παραγωγικοί, με την αυστηρή οικονομική έννοια του όρου. Ο μάχιμος πιλοτος μπορεί να είναι ήρωας,μπορεί να διακινδυνεύει τη ζωή του πάνω από το Αιγαίο κι όλα αυτά που όλοι λένε και καλά τα λένε. Αλλά δεν παράγει υπηρεσίες. Είστε παραγωγικοί» Δεύτερο κύμα χειροκροτημάτων.

Ο κ.Πάγκαλος βρήκε την ευκαιρία να διευκρινήσει και τη φράση που του αποδίδεται ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Εξήγησε ότι δεν εννοούσε ότι όλοι μαζί τα κλέψαμε αλλά περιέγραφε τη σχέση πολιτικών και ψηφοφόρων που μετά από δεκαετίες «ψηφοθηρικού παζαριού» μας οδήγησε σήμερα στο 65% των κρατικών δαπανών να προορίζεται για καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ο αντιπρόεδρος είναι γεγονός ότι κέρδισε τους μηχανικούς της ΠΑ,σίγουρα έβαλε απέναντι τους ιπτάμενους και παραμένει το ερώτημα να με την ομιλία του διεύρυνε την «απόσταση» που εδώ και πολλά χρόνια –κακώς- υπάρχει μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ