Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διχασμένοι οι Τούρκοι για το φράχτη

06.01.2011 | 18:18
Διίστανται οι απόψεις στη γειτονική Τουρκία μετά την είδηση ότι θα χτιστεί φράκτης στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, με σκοπό την αντιμετώπιση του παράνομου μεταναστευτικού ρεύματος προς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Sabah», στο πέρασμα αυτό των 12,5 χλμ. που πάει να αποκλείσει η Ελλάδα, αρμόδιος Τούρκος αξιωματούχος που υπηρετεί στη Στρατοχωροφυλακή είπε ότι καθημερινά συλλαμβάνονται 20 οικονομικοί μετανάστες, ενώ το καλοκαίρι αυτός ο αριθμός αυξάνεται κατακόρυφα. «Όταν χτιστεί ο φράκτης αυτός, ίσως να δράσει αποτρεπτικά», πρόσθεσε.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις γύρω από την κατασκευή του φράκτη φαίνεται πως δεν χαροποιεί καθόλου τους κατοίκους της Ανδριανούπολης. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο, όπως ο Hayati Başat, γεωργός στο επάγγελμα. «Κάθε μέρα, κρύβονται μέσα στους αγρούς μου εκατοντάδες μετανάστες και καταστρέφουν τη σοδειά μου.
«Βλέπω καθημερινά πολλούς παράνομους μετανάστες, οι οποίοι με ρωτάνε προς τα πού πέφτει η Ευρώπη», λέει ένας άλλος γεωργός, ο Sami İmmet.
Τις απόψεις τους, όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο κοινοτάρχης της περιοχής Karaağaç, Muhtar Agâh Korkan, ο οποίος δηλώνει εξοργισμένος: «Δεν θέλω, όταν ξυπνάω, να βλέπω τείχος. Ο κόσμος γκρεμίζει τα τείχη, η Ελλάδα λέει ότι θα χτίσει τείχος. Μέχρι χθες πέρναγαν οι τρομοκράτες του PKK και τους τάιζε. Τότε δεν έλεγαν κουβέντα. Τώρα όμως θέλουν τείχος. Νομίζω ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα».

SigmaLive
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ