Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δρούτσας για ΑΟΖ:"Δεν θα αμπεμπολήσουμε τίποτα",αλλά δεν κλείνουμε και το θέμα.

05.05.2011 | 18:39
"Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα. Η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματα της που απορρέουν και κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας από τη Ρώμη, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στη Ρώμη.

   

"Και αυτό αφορά βεβαίως και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)", διεκρίνισε ο κ. Δρούτσας, προσθέτοντας ότι η χώρα μας "αποφασίζει ως κυρίαρχο κράτος πότε και πώς θα τα εξασκήσει. Να είμαστε σαφείς και να μην το αμφισβητεί κανείς αυτό".

   

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ότι "η ανακήρυξη ΑΟΖ κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου" ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι "για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε επιχειρήματα. Δεν έχουμε ακούσει απάντηση γιατί, αφού το θέμα κήρυξης ΑΟΖ είναι τόσο επιτακτικό, στα πεντέμισι χρόνια που η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για αυτό. Γιατί όλοι αυτοί που σήμερα δηλώνουν την αγωνία τους, μέχρι πριν μερικούς μήνες σιωπούσαν;".
Tags: ΑΟΖ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ