Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο αδέλφια θύματα αεροπορικής επιδρομής από το Ισραήλ

18.11.2010 | 06:11
Αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε ο στρατός του Ισραήλ είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο δύο αδέλφια, μέλη ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

    Είναι η δεύτερη φορά αυτό το μήνα που ο στρατός του Ισραήλ στοχοποιεί μέλη της παράταξης Στρατός του Ισλάμ, το κέλευσμα της οποίας για "παγκόσμιο τζιχάντ" απηχεί εκείνο της αλ Κάιντα.

    Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι νεκροί είναι οι Μοχάμεντ και Ισλάμ Γιασίν, αδέλφια, στελέχη του Στρατού του Ισλάμ, μιας μικρής αριθμητικά ομάδας που εδρεύει στην περιοχή που κυβερνά η Χαμάς--η οποία χαρακτηρίζεται επίσης ισλαμιστική, αλλά έχει εθνικιστικό πρόγραμμα, το οποίο συνίσταται στην δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους και την "καταστροφή" του Ισραήλ.

    Οι αδελφοί Γιασίν σκοτώθηκαν από πλήγμα σε αυτοκίνητο στην πόλη της Γάζας.

    Ανακοινωθέν του Ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι ο Ισλάμ Γιασίν σχεδίαζε το τελευταίο διάστημα επίθεση εναντίον Ισραηλινών στη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

    Ο Γιασίν συνεργαζόταν με έναν ακόμα μαχητή της συγκεκριμένης οργάνωσης που σκοτώθηκε από Ισραηλινή επιδρομή νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

    Ο Στρατός του Ισλάμ και η Χαμάς έχουν διαφωνήσει ανοικτά και δε συνεργάζονται πλέον, όπως συνέβαινε το 2006, όταν είχαν προχωρήσει από κοινού στην απαγωγή ενός Ισραηλινού στρατιώτη μέσα από το Ισραηλινό έδαφος.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ