Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο πρώην υπουργοί κατγορούμενοι για την έκρηξη στο Μαρί

12.03.2012 | 23:07
 Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού και ο τέως υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, είναι μεταξύ των οκτώ ατόμων που διώκονται ποινικά για τη φονική έκρηξη του περασμένου Ιουλίου στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

   

Οι οκτώ, που θεωρούνται ως ύποπτοι για τη φονική έκρηξη, στην οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 23 Απριλίου. 

   

Τα άλλα έξι πρόσωπα που διώκονται είναι ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης (από την Ελλάδα), ο υπαρχηγός της, Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους αντίστοιχα, καθώς και ο διοικητής της ΕΜΑΚ (Εδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) Αντρέας Λοϊζίδης.

   

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ