Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EKTAKTH ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!Η Τουρκία ετοιμάζει υποθαλάσσιες έρευνες φυσικού αερίου στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου!

16.09.2011 | 12:41
           MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


     
Η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεκινήσει  έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου  στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής  κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάϊ που είχε επαφές στο «ψευδοκράτος».

   Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υπενθύμισε πως η χώρα του θα οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα με το «ψευδοκράτος» σε περίπτωση που η Κύπρος ξεκινήσει έρευνες με στην Μεσόγειο. Ο Αταλάϊ απείλησε με ξεκίνημα ερευνών από την Τουρκία « αύριο (Σάββατο) μια επιτροπή μας από το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων θα έρθει εδώ στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και με τους ομολόγους τους θα συνεργαστούν για να οριοθετήσουν τον τρόπο συνεργασίας για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που θα γίνουν στις θαλάσσιες περιοχές. Θα γίνει σοβαρό έργο».

  Η δήλωση αυτή δείχνει πως η Τουρκία ετοιμάζεται να καθορίζει ΑΟΖ με το «ψευδοκράτος» και να ξεκινήσει έρευνες στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κύπριακής Δημοκρατίας αγνοώντας πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.  

      Ο τούρκος αντιπρόεδρος αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Ερντογάν έχει σχέδιο δράσης το οποίο « θα εφαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις και τον τρόπο δράσης των ελληνοκυπρίων».

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ