Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΒΟ: "Μην την ιδιωτικοποιήσετε",λένε οι εργαζόμενοι

25.08.2012 | 00:21
Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.
Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι του σωματείου εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους για τους λόγους που δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΛΒΟ προβάλλοντας τον καίριο ρόλο που έχει η αμυντική βιομηχανία για την εθνική άμυνα της χώρας μας, την εξοικονόμηση πόρων που μπορεί να υπάρξει για το ελληνικό κράτος με αξιοποίηση των δυνατοτήτων και της τεχνογνωσίας της εταιρίας αλλά και της δυνατότητας να συμβάλλει η εταιρεία στην οικονομική ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξήγησε ότι η αμυντική βιομηχανία της χώρας πρέπει να διατηρηθεί, οφείλει να γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική και το ελληνικό δημόσιο δεν πρέπει να αποχωρήσει από αυτή. Πρόσθεσε δε, ότι στόχος πρέπει να είναι η εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την διεθνή παρουσία της αμυντικής βιομηχανίας συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και διεκδικώντας ανάληψη εργασιών από το εξωτερικό.
Η λογική του μοντέλου επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν δημόσιες βιομηχανίες με προίκα συμβόλαια με το ελληνικό κράτος δοκιμάστηκε και στις περισσότερες περιπτώσεις απέτυχε. Το κράτος δεν έχει τα κεφάλαια να στηρίξει μόνο του την αμυντική βιομηχανία μας και η Δημοκρατική Αριστερά είναι αντίθετη με την επιχειρηματικότητα που συντηρείται από το κράτος.
Ο Βασίλης Οικονόμου, τέλος τόνισε ότι θα κατατεθεί πρόταση από την Δημοκρατική Αριστερά συνολικά για την αμυντική βιομηχανία, πρόταση που θα την καταστήσει στο σύνολό της βιώσιμη, και θα την κάνει δεκτική σε ιδιωτικές επενδύσεις που θα στοχεύουν ρεαλιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ