Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΜΠΛΟΚΗ! Ο Σαμαράς λέει ότι δεν βάζει υπογραφή

08.11.2011 | 19:02
Ενώ όλες οι διαπραγματεύσεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο κ. Σαμαράς με μία γραπτή δήλωσή του που ουδείς γνωρίζει προς το παρόν  πώς προέκυψε δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να δώσει γραπτές εγγυήσεις στο τελεσίγραφο των Βρυξελλών για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Σαμαράς σε οργισμένο ύφος αναφέρει πως υπάρχει εθνική αξιοπρέπει και σημειώνει: "Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία".Στην τοποθέτηση του κ. Σαμαρά άμεση ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες, ο οποίος σχεδόν αστραπιαία ξεκαθάρισε ότι χωρίς υπογραφή δεν υπάρχει έκτη δόση.

Ο κ. Ρεν ρωτήθηκε τι απαντά στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και τόνισε πως η 6η δόση μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο εάν υπάρχει γραπτή εγγύηση που θα εκφράζει την επιθυμία να προχωρήσει για τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Φαίνεται πως αυτή η τοποθέτηση δείχνει άλλη μία κόκκινη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και για πολλούς θεωρείται πως είναι μία δήλωση για εσωκομματική κατανάλωση μιας και δέχεται τρομερές πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος κυρίως για τη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων από πλευράς Ν.Δ. στη νέα κυβέρνηση. Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του NewsIt, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και στρέφονται πια ανοιχτά κατά του αρχηγού τους γιατί συμφωνούν με συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην κυβέρνηση συνεργασίας. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ