Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε.Μπαγίς:"Κάποιοι κρύβονται πίσω από τη Κύπρο".

15.12.2010 | 13:28
Ακόμα ένα ρεσιτάλ αδιαλλαξίας έδωσε ο Τούρκος Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγίς. Μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση, έκανε λόγο για δειλία εκ μέρους κάποιων χωρών της Ε.Ε, οι οποίες όπως είπε, κρύβονται πίσω από την Κύπρο.

Σύμφωνα με τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση και αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Μπαγίς είπε ότι η απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων λήφθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2004 και αυτό ήταν μια αλλαγή και η απαρχή μιας διαδικασίας μεταμόρφωσης.

Αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ από το 1959, είπε ότι στη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είχαν σημαντικές επιτυχίες και η Τουρκία έγινε μια πιο δημοκρατική, συμμετοχική και εύπορη χώρα.
"Κάποτε", πρόσθεσε, "στην Ευρώπη υπάρχουν αποθαρρυντικές προσεγγίσεις και ''κάποιες χώρες λένε 'να ξεχάσει η Τουρκία, να γυρίσει στον τόπο της και να δει το δικό της καβούκι'.

"Εμείς βεβαίως", σημείωσε "εκφράζουμε την αντίδρασή μας με κάθε ευκαιρία. Δεν θα δώσουμε ευκαιρία να απασχολήσουν αυτά τα λεγόμενα την ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ. Από τους συνομιλητές μας στην Ευρώπη περιμένουμε μόνο ένα πράγμα, δίκαιες διαπραγματεύσεις και δίκαιες εξετάσεις. Κάποιες χώρες κρύβονται πίσω από την Κύπρο και είναι δειλία και κωμικό''.

SigmaLive
Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ